• DOLAR 34.231
  • EURO 37.898
  • ALTIN 2922.497
  • ...
Karda 6 gün  mahsur kalan çift kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan ve kendilerinden 6 gündür haber alınamayan A.T. ve eşi S.T.'nin yerleri askeri helikopter ile tespit edildikten sonra, kar kalınlığının 3 metre olduğu bölgeye kar motorlarıyla giden Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre Bursa`nın Gemlik İlçesi'nde A.T. ve eşi S.T. hayvanlarını otlatmak için gittikleri ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Şahinyurdu mevkiinde bastıran kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Çiftten uzun süre haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak yardım istedi. Söz konusu ihbar üzerine,  kar kalınlığının 3 metre olduğu bölgeye Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Sikorsky helikopter gönderildi. Havadan yapılan arama çalışmalarında çiftin yeri tespit edildi.

Uludağ'da görevli Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından altı adet kar motoru, AFAD ve UMKE, Orman Bölge Müdürlüğünden  22 kişilik ekip, iş makinelerinin karlı yolları açmasıyla kar motorlarıyla ulaşılan bölgede, yaklaşık 20 saat süren çalışmaların ardından mahsur kalan A.T. ve eşi S.T. kar motorlarına alınarak evlerine getirildi.

6 gün hayvanlarını otlattıkları alanın yanında bulunan barakada kaldıklarını söyleyen A.T. ve S.T. çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir