• DOLAR 34.218
  • EURO 37.921
  • ALTIN 2923.216
  • ...
İşyeri yakılan HÜDA PAR üyesi olanları anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre İzzet Keser Caddesinde plastik ve poşet satışı yapan HÜDA PAR gönüllüsü M. Şerif Şimşek`e ait işyeri PKK çeteleri tarafından dün akşam yakılmıştı.  Yaşanan saldırıdan sonra bugün M. Şerif Şimşek olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Elhamdülillah Müslümanız, kimseden de ne bir korkumuz ve ne de bir çekincemiz vardır”

Defalarca PKK`liler tarafından tehdit edildiğini belirten M. Şerif Şimşek, “Dükkânım seçimlerden bu yana PKK`liler tarafından sürekli hedef gösteriliyor ve bana sürekli tehdit mesajları geliyordu. HÜDA PAR üye ve gönüldaşı olmamız hesabıyla bu bölgede huzur ve barış istemeyen kişilerin zoruna gitmiş olacak ki kalkıp böyle bir gözdağı verdiler. Elhamdülillah Müslümanız, kimseden de ne bir korkumuz ve ne de bir çekincemiz vardır. Bir canımız vardır, onu da Allah yolunda vermeye hazırız. Allah insanı malı ve canı ile imtihan etmektedir. Malımızla imtihan olmuş bulunmaktayız. Bu uğurda canımızı da vermeye hazırız. Rızkı veren Allah`tır.” ifadelerinde bulundu.

“Bu zulmü ve barbarlığı yapanları Müslüman Kürt halkının takdirine bırakıyorum”

PKK`nin yaptıkları eylemlerle Kürt halkına zarar verdiğini dile getiren Şimşek, “Kaos ve şiddetten beslenen PKK çetelerinin bu tür eylemlerle Kürt halkına zarar vermekten başka bir iş yaptıkları yoktur. Artık Kürt halkına zarar vermekten ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Er ya da geç bu halk, Müslüman Kürt halkı onların gerçek yüzünü görecektir. Halkın dükkânlarını yağmalamakla, işyerlerini kapatmakla, şehirde hendekler kazmakla, her gün bir olayı bahane edip dükkânları kapatmakla bir yere varamazlar. Kürt halkına zarar vermekten başka bir sonuç almazlar. Bunlar tarih sayfalarında Kürtlerin yüz karası olarak yerlerini alacaklardır. Biz HÜDA PAR gönüldaşları olarak kaos ve kargaşadan yana değiliz. Kürdistan herkesin huzur içinde yaşayabileceği kadar geniştir. Kimsenin kimseyi düşüncesinden dolayı mahkûm ettirme veya baskı altında tutmaya hakkı yoktur. Biz hiçbir zaman saldıran taraf olmamışız ve olmayacağız. Bu zulmü ve barbarlığı yapanları Müslüman Kürt halkının takdirine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere dün akşam saat 19.30 sıralarında M. Şerif Şimşek`e ait işyeri kapalı olduğu saatlerde PKK`liler tarafından Molotof atılmak suretiyle ateşe verilmişti. Dükkândaki malzemelerin plastik ve kâğıt yoğunluklu olması bir anda alevleri büyütmüş ve dükkanın tamamen yanmasına sebep olmuştu.

Ayrıca yaşanan olaydaki ilginç bir nokta ise 2-3 dakikalık uzaklıktaki itfaiye merkezinin neden yangına geç müdahalede bulunduğuydu.  

Şimşek, son olarak dükkânında 80 milyara yakın malzeme bulunduğunu ve bunların tamamının yandığını belirtti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir