• DOLAR 34.23
  • EURO 37.924
  • ALTIN 2914.307
  • ...
Vatandaşların yerli üretim ayakkabıları kullanmasını istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Göçer vatandaşların yerli üretim ayakkabı kullanmaları noktasında uyararak, meslek grubu üyelerinin yerli üretim ayakkabı kullanımı konusunu değerlendirdiklerini geçen yılın son ayında gündeme gelen güvensiz ürünlerin dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yıl boyu yaptığı denetimlerde binlerce ürünün denetlendiğini hatırlatan Göçer, güvensiz ürünlerin tamamının ithal olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Gaziantep, Türkiye'nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biridir. Burada hazırlanan ayakkabılar dünyanın dört bir tarafına gönderiliyor. Bugüne kadar olumsuz bir eleştiri almayan sektör temsilcileri, 7'den 70'e herkesin rahatça kullanabileceği gayet şık ayakkabı üretimi için ter döküyor. Estetik ve şıklığa özen gösteren üreticilerimiz her yıl birbirinden farklı modelleri piyasaya sunuyor. Böyle zengin yerli üretimler varken ithal ürünlerden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşların yerli üretim ayakkabıları kullanmasını istiyoruz.”dedi

 Göçer, Bakanlığın yaptığı denetimlerde ayakkabıda güvensizlik oranının yüzde 79 olduğunu, bu nedenle kullanılan markaların üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir