• DOLAR 34.228
  • EURO 37.94
  • ALTIN 2914.776
  • ...
Kocaeli`de kar yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli`de hafta sonu hava sıcaklığı 10 dereceye çıkarken Pazatersi öğleden sonra kentin yüksek noktalarında hava sıcaklığı eksi 7 dereceye düştü.

Yeni yağış dalgasının gelmesiyle, bölgede 24 saat içinde yaklaşık 20 derecelik ısı farkı gerçekleşti. Önce yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden bu yana ise Kartepe ile kentin biraz yükseklerinde tipi görülürken, öğle saatlerinde de önce Gebze sonra İzmit kent merkezinde tipi şeklinde kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışı il genelinde yaşamı olumsuz şekilde de etkiledi.

Kartepe de kar 2 metrenin üzerinde

Türkiye`deki kayak merkezlerinden biri olan Kartepe`de ise kar kalınlığı 2 metrenin üzerine çıkarken şehir merkezindeki kar kalınlığı da 20 santimetreyi buldu. Kentin en yüksek noktalarından biri olan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü`nde geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışından dolayı iptal olan sınavların, bu hafta devam etmesi planlanmıştı. Ancak kar yağışının yeniden başlaması sonrasında öğrenciler, sınavların tatil edilip edilmeyeceği noktasında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama yapılmasını bekliyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ise sınavlar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. (Enes Çetin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir