• DOLAR 34.226
  • EURO 37.917
  • ALTIN 2914.073
  • ...
Muhtarlardan Elektrik kesintisine protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki Mahallelerde görev yapan muhtarlar, Son günlerde yaşanan Elektrik kesintilerini protesto etmek için Dicle EDAŞ Genel Merkezi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Dicle Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) Genel Merkezi önünde toplanan Muhtarlar, Sürekli yaşanan Elektrik kesintilerinden dolayı çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını ve birilerinin seslerini duymasını istediler.

“Elektrik kesintileri bizi mağdur ediyor”

Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçesinde bulunan mahalle muhtarlarından konuşan Burhan İpek, Diyarbakır valisinin kendi hallerine bakmasını ve kendilerini anlamasını beklediklerini söyleyerek, “DEDAŞ yetkilileri çıkıp ‘vatandaş kaçak elektrik kullanıyor’ diyor. Aslında kendilerinin yaptıkları kesintilerde kaçaktır.  36 saat boyunca köy ve kırsal kesimlerde halk mağduriyet yaşıyor. Elektrik olmadığından dolayı su sıkıntısı da yaşıyoruz. Eskiden kuyu suları vardı, şimdi ise pompa ile alınıyor. Bu vatandaşlar bir yudum suya hasret kalmıştır. DEDAŞ’ın yaptığı gayri resmi işlemlerdir. Hastalarımız var, oksijene bağlı tedavi görüyor. Bunların durumları bizi zora düşürüyor.” diye konuştu

“Devlet bu ihaleleri ceza olarak mı verdi?”

Dicle EDAŞ’ın yetkilileri kaçaktan dolayı elektriklerin kesildiğini söylediklerini fakat en büyük hırsızlığı onların yaptığını belirten Dökmetaş Köyü Muhtarı Mustafa Aktaş, “Eğer Hırsızlık değilse bunlar bizden fazla para kesiyor. Bunlara ek ödemeler yaparak daha fazla kesiyorlar. Hiç biride yapılan kesintileri niçin yaptığını söylemiyor.  Gece 4 saat, Gündüz 5 saat elektrikler kesiliyor. 24 saatin yüzde 50’sini elektriksiz geçiriyoruz. Devlet millete ceza olarak mı bu ihaleyi bunlara verdi? Üzerinize düşen görevinizi yapın. Görevlerinize itirazımız yoktur. Ama bu kesintilerin anlamı nedir? Bir an önce bu durumu sonuçlandırın ve gereken şeyleri yapın.  Bunu yapamıyorsanız elektriği kökten kesin. Bundan sonra daha çok insanlarla buraya toplanacağız. Biz, herkesin bu mağduriyetimizi duyması için buraya geldik.” ifadelerini kullandı.

“Elektrik kesintileri hastalarımızı mağdur ediyor”

Elektrik kesintilerinin sadece Doğu’da yaşandığını ifade eden Bekenlitaş Köyü Muhtarı Abdurrahman Acar ise, Diyalize bağlı olan hastaları olduğunu ve elektrik kesintilerinden dolayı hastalarının mağdur olduğunu söyledi.

Acar, “2 saat elektrik var 10 saat yok.  Başka bir memleket varsa oraya gidelim. Başbakan ile Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz;  Bu sorun tek Güneydoğu’da mı var? Ben daha 8 yaşında iken elektrik sıkıntısı vardı ve şuan 50 yaşındayım, halen bu sıkıntı devam ediyor. Tek Güneydoğu mu kaçak kullanıyor? Batıda kullanılmıyor mu? Yazık değil mi bu vatandaşlara? Saatlerce elektrik kesintisi oluyor. Hastalarımız var ama bizi duyan yok.” şeklinde konuşarak tepki gösterdi. (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir