• DOLAR 34.23
  • EURO 37.975
  • ALTIN 2917.897
  • ...
Polis: Çalındıysa zor bulunur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantepliler son günlerde yaşanan motosiklet hırsızlık olaylarının önünün alınamadığını ifade ederek, Gaziantep ve ilçelerinde hırsızlık çetelerinin sokaklarda cirit attıklarına dikkat çektiler.

Son bir hafta içinde çalınan motosiklet sayılarında sayı artarken motosikleti çalınan vatandaşlar, çalınan motosikletlerin bir daha bulunamadığını dile getirdiler.

Evinin önüne Motosikletini kilitlediği halde kilidi kırılarak Motosikletinin çalındığını belirten İbrahim K., “Akşam saatlerinde evimin önüne kilitlediğim 27  U 4924 plakalı Motosikletim çalındı. Evde ihtiyacım olan bir malzememi almak için eve girdim. Fakat aradan 5 dakika bile geçmeden Motosikletimin yerinde olmadığını gördüm. Hemen sokağa çıktım. Motosikletimi 17 yaşlarında bir kişi bir şekilde motosikleti çalıştırıp kaçmaya başladı. Arkasından araba ile gittik. Fakat hırsız ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.”dedi.

Motosikleti çalınır çalınmaz polise haber verdiğini belirten İbrahim K., “Beni polis merkezine çağırdılar. Ben hırsızların ara sokaklara kaçtığını en azından civar sokaklarda arama yapılmasını ve takip edilmesini istedim. Yakalandığı halde bilgi vereceğiz dediler. Çalınan motosikletlerin kolay kolay bulunmadığını en azından bir iki ekip olay mahalline gitse dedim. Bana ne yapalım. Hep aynı kelimelerle şuan anons geçtik. Hatta bir polis benimle alaya ederek, 'Geçmiş olsun zor bulunur.' diyerek adeta benimle alay etti. Çalınan motosikletlerin niye bulunmadığını polislerin bu tavrından daha iyi anladım.”ifadelerini kullandı.

 Motosikleti evinin içinden çıkartılarak çalındığını dile getiren bir diğer mağdur Halil Kaş ise, “Motosikletimi sürekli oturduğum apartmanın içerisine bırakıyorum. Hatta merdiven altına görünmeyecek bir şekilde kilitliyorum. Fakat ilimizde çalınan motosikletler bir daha bulunmadığı için ve hırsızların yakalanması için ciddi bir çalışma yapılmadığı için maalesef hırsızlar artık evimizin içerisine kadar girerek motosikletimizi çalıyor. Bir apartmanda o kadar, apartman sakini var. Birçok apartmanın girişinde kamera olmasına rağmen hırsızlar bu cesareti nereden alıyor. Anlamıyorum.”diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Kaş, “Her gün bu kentte hırsızlık olayları oluyor ve her nedense hiçbiri bulunamıyor. Sokaklar hırsızlık çeteleriyle dolu emniyet bunun önlemini neden almıyor. Yada motosikleti çalınan vatandaşların motosikletlerini neden araştırıp bulmuyor. Kent genelinde şöyle bir algı oluşmuş halk arasında çalınan motosiklet bir daha bulunamaz. Hatta bazı vatandaşlar motosikletlerin başka illere kaçırıldığını iddia ediyor. Buna rağmen kimse bir müdahale de bulunmuyor. Sadece bilgi almak yeterli değil. Allah aşkına motosikleti çalan bir hırsızın trafiğe çıkacak hali yok ya bu çetelerin araştırılıp bulunması lazım.”şeklinde mağduriyetini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit– İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir