• DOLAR 34.225
  • EURO 37.936
  • ALTIN 2919.467
  • ...
TOBB Diyarbakır`da 800 öğrenciye ayakkabı ve mont yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da etkisini göstermeye başlayan dondurucu soğuklar sonrası maddi durumları düşük olan ailelerin çocuklarına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle anlamlı bir yardım çalışması yapıldı.

Düzenlenen bir yardım organizasyonu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle 800 öğrenciye ayakkabı ve mont yardımı yapıldı.

Yardımların dağıtımına katılan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, çocukların okulda devamlarını sağlamak adına başlatılmış olan birçok çalışmanın olduğunu ve bu çalışmaların çocukların eğitimde geri kalmamaları için önemli olduğunu belirtti.

“Çocukların olaylarda kullanılmasına yüksek sesle karşı çıkılmalıdır”

Diyarbakır`da çocukların olaylarda kullanılmasına da sert tepki gösteren ve çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesi gerektiğini söyleyen Vali Aksoy, çocukların olaylarda kullanılması durumunda kanunun neyi gerektiriyorsa uygulanacağı uyarısında bulundu.

Vali Aksoy, “Bu kapsamda da Diyarbakır Milli Eğitim müdürlüğü tarafından çocuklara sahip çıkılması ve onların içerisinde okullarına devam etmeyen öğrenciler varsa onların okulla devamlarının sağlanması adına yürütülen çalışmalarımız vardır.” bilgisini paylaştı.

Tek amaçlarının çocukların eğitim alanından yoksun kalmamaları olduğunu söyleyen Vali Aksoy, “Milli eğitim bu konuda daha duyarlı davranması gerekir. Eğer Diyarbakır da ve Türkiye de bu konu tartışılacaksa, çocukların bu tür olaylarda kullanılması konusunun tartışılması gerekir. Başta STK`lar olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun çocukların bu tür olaylarda kullanılması yanlışlığını yüksek ses ile ifade etmesi gerekmektedir.” açıklamalarını yaptı. (M. Sıddık Bilge / Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir