• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
"PKK`nın halkın üzerindeki korku imparatorluğu devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da, bir araya gelen yüzlerce STK'nın çözüm sürecine yönelik oluşturduğu inisiyatife Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü adına katılan Platform Koordinatörü Mehmet Nakşi Erat, PKK`nın bölgede halkın üzerindeki korku imparatorluğunun devam ettiğini söyledi.

Yüzlerce STK'nın destek verdiği Çözüm Süreci için “Adalet ve Barış İçin Sesimizi Daha Fazla Yükseltiyoruz”  programını İlke Haber Ajansı (İLKHA)'ya değerlendiren Erat, basın metninde PKK vurgusunun okunmamasını yanlış olduğunu dile getirdi.

Çözüm süreci adına birçok STK`nın bir araya gelmesini olumlu bulduklarını ifade eden Erat, “Böyle bir organizasyon elbette önemli ve güzel bir adımdır. Birçok sivil toplum kuruluşu, kanaat önderleri, âlim ve şeyhlerin buluştuğu bir organizasyon yıllardır özlemini çektiğimiz bir buluşma idi. Bundan dolayı ilk olan bu gelişmeyi olumlu buluyoruz. Bu tür adımların bir araya gelmelerin daha çok olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Ümmet adına bir şeyler yapmak istiyorsak hiçbir ayrım yapmadan küçük ihtilafları bir kenara bırakarak Ümmetin maslahatı adına bu tür platformlarda bir araya gelmeliyiz.” dedi.

Bölge halkının mütedeyyin bir halk olduğuna dikkat çeken Erat, “Bölge halkının asıl sahiplerinin bir araya gelmesi olumlu bir adımdır. Bölge halkı yıllardır hem dininden hem de dilinden dolayı çok zulümler gördü. Fakat Kürtler adına çıktığını ifade eden PKK yılardır halkın üzerinde bir korku imparatorluğunda bulundu. Son yaşanan olaylar bunun bir göstergesidir. Aynı zamanda devlette yanlış adımlar attı. Kürt halkının haklarını sadece PKK ile masaya yatırdı. Çözüm sürecini sadece PKK ile sürdürerek PKK`yı şımarttı. Kürtler adına çıktığını savunan PKK bölge halkını kimliğinden uzaklaştırmak için kendi halkı olan dindarları hep hedef aldı. Çözüm sürecinde bu toplantıda olduğu gibi bölgenin Kanaat önderleri ve HÜDA PAR ile de masaya oturulmalıdır.”ifadelerine yer verdi.

PKK`nin bölge halkına yaşattığı zulümlere değinmemesini de eleştiren Erat, “Hazırlanan basın metninde PKK vurgusunun yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Devlet ile PKK arasında ki çözüm sürecinin taraflar arasında ki anlaşma diyerek okunması PKK`nın bölgede halkın üzerindeki korku imparatorluğunun bir yansımasıdır. Bizler yanlış yapanın yanlışını, doğru adım atanların adımlarını görmezden gelirsek bir neticeye varamayız. Nitekim çözüm sürecinde sadece PKK muhatap alındığı için 6-8 Ekim olayları yaşandı. Bölgede hangi yapılar var ise tamamı muhatap alınmalı tek tutum anlayışından vazgeçilmelidir.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit– İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir