• DOLAR 34.246
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2871.915
  • ...
Batman`ın yeni hal kompleksi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Otogar yanında 60 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve maliyeti yaklaşık 20 milyon TL olan Yeni Sebze ve Meyve Hali Kompleksi halkın hizmete girdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Abit Taymur, eski sebze ve meyve halinin ihtiyaca cevap vermediğini ve yerlerinin dar olması sebebiyle hal esnafı ile birlikte maliyeti yaklaşık 20 milyon TL olan Yeni Sebze ve Meyve Hali Kompleksi yaptırdıklarını söyledi.

60 bin metrekare alan üzerinde ve 75 işyerinden oluşan yeni sebze meyve hali kompleksinin bugünden sonra faaliyete girdiğini belirten Taymur, “Yeni halı bugünden itibaren açmış bulunmaktayız. Müşterilerimiz genelde, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Silopi, Cizre ve Ahlat`tan gelmektedirler. Burada ortaklarla birlikte yaklaşık bin 200 kişi çalışmaktadır. Bu halin yapımındaki maliyetimiz 20 milyon TL`yi buldu. Eski halin darlığı yüzünden böyle yeni bir sebze ve meyve halini kurduk. Eski yerimize gelen müşterilerimiz rahatsız oluyordu ve kimse doğru dürüst çalışamıyordu. Bu yeni yerimiz çok daha rahat ve modern oldu. Burada lokantamız, postanemiz, PTT, kuaför ve çay ocağımız dahi var. Buraya gelen müşterilerimiz her türlü ihtiyacını giderebilecek.” dedi.

Yeni sebze ve meyve halinin açılmasına sevinen esnaf da memnuniyetini dile getirerek, böylelikle daha rahat ortamda işlerini yapmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdiler.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir