• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.163
  • ...
Yaşıtları karda eğlenirken onlar su taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Küme Evleri Mahallesi sakinlerinin yıllardır devam eden su çilesi bitmiyor. 350-400 hanelik mahalle sakinleri, önceki AK Partili belediye gibi şimdiki DBP`li belediyenin de sadece vaatlerde bulunduğu icraat yapmadığını savundu.

Devletin hizmet farkını ve su sorununu anlatan iki farklı fotoğraf. Her iki fotoğrafta da ellerinde kızak olan çocuklar.

Bir fotoğrafta devletin milyonlarca lira akıtarak yaptığı kayak tesisinde kızaklarlarla kayarak vakitlerini eğlenceli bir şekilde geçirmeye çalışan çocuklar, diğer karede ise kayak tesisine sadece 800 metre uzaklıkta olmasına rağmen devletin su sorununu çözmediği Küme Evlerindeki evlerine kızaklarla eksi 10 derecede su taşıyan çocuklar.

“Ellerindeki kızaklarla arkadaşlarımız kayarken biz de evimize su çekiyoruz. Bizi insan yerine koysunlar” sözleri ile tepkisini dile getiren 12 yaşındaki Doğukan Kaya, "Su gelmediği için kızaklarla su çekiyoruz. Bize su vermiyorlar. Su istiyoruz yetkililerden. Bizim yaşıtlarımız Küpkıran Kayak tesisinde kızaklarla kayarlarken, biz ellerimizdeki kızaklarla evlerimize su çekiyoruz." dedi.

Büşranur Kaya da, kardeşi gibi serzenişte bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Mahalle sakinlerinden Ebubekir Ergün, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapmalarını istedi.

Daha önceki belediye yönetimi gibi şimdiki HDP`li belediye yetkililerinin de vaatte bulunduğunu ancak icraata geçmediği belirten mahalle sakinlerinden Nesim Çetin, 2015 yılında olmalarına rağmen merkez mahallesinin susuz kalışının acı verici olduğunu söyledi.

İtfaiye araçları ile su temin ediyorlar

Mahalle sakinlerinden Nesim Çetin, "Yıl 2015 Ağrı merkez mahallesinde su yok. Hayvanlar susuz, çoluk çocuk hep perişanız. İçme suyu olmadığından çamaşır makinelerini de çalıştıramıyoruz. Yetkililere bildirmemize rağmen hiç kimse çözüm bulmadı. Seçimlere yakın gelip vaatte bulunuyorlar ama icraata geçmiyorlar. İmkanlarımız kısıtlı perişan haldeyiz. Şimdi itfaiye araçları gelip su verdi ama nereye kadar böyle devam edecek.  Geçen yıl yaptığınız haberden dolayı okulumuz yapıldı yakın zamanda açılacak ama su yok. Peki, ne yapacaklar. Su taşımakla değirmen dönmez. 400-500 öğrenci burada okula başlayacak hepsi perişan olur. Bu şekil devam ederse genel seçimlerde oy kullanmayacağız." dedi.

Fesih Kaya ise HDP`li Eş Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay`ın gelip sorunu çözeceklerine dair söz vermesine rağmen sorunun çözülmediğini ifade etti.

“AK Partili Belediye de HDP`li Belediye de aynı şeyi yapıyor”

Yetkililerin yıllardır söz verdiğini ancak icraatta bulunmadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Fesih Kaya, "Verilen sözlerin haddi hesabı yok ama ortada hiçbir şey yok. Mahallenin üst kısmı ve alt kısmına iki depo yapılacaktı halen bizim gördüğümüz bir çalışma yapılmadı. Belediyeye gidiyoruz suyumuz yok diyoruz. ‘Gelip çalışacağız` diyerek bizi baştan savıyorlar. Eş Başkan Mukaddes Kubilay`ın yanına gidip meramımızı anlatmamıza rağmen hiçbir girişimde bulunmadı. Birçok söz verildi yerine getirilmesini bekliyoruz. Önceki Belediye Yönetimi de bu şekilde hareket etti."

“Kar eritip ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz”

Kaya, "Bidonlarımızı karla doldurup ahıra hayvanların yanına bırakıyoruz. Ahırın sıcaklığından dolayı eriyen karı sonra hayvanlarımıza veriyoruz. Başımızı yıkamak için de dışarıda yaktığımız ateşin üzerine bıraktığımız kazanlara kar doldurup onun suyu ile banyo yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üretilen yanlış projelerin de mağduru olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Ayhan Kaya, "Mahallenin ortasında geçen içme suyu hattının bize hiçbir faydası yok. Yapılacak güzel proje ile sıkıntılarımız giderilebilir. Ana hattın yakınlarında kendi imkanlarımız doğrultusunda çeşme yapıyoruz. Bu mıntıkadaki insanlar gelip bu çeşmeden su alıyorlar o da su gelirse. Diğer türlü de zaten arkadaşların dedikleri yöntemlerle ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Milyonlar verilerek Küpkıran Kayak Tesisi yapıldı. Bize çok yakın. Bu durumda kendimizi ötekileştirilmiş olarak görüyoruz. Vatandaşsa biz de vatandaşız. Yıllardır köprü istiyoruz, yol istiyoruz hiçbiri gerçekleştirilmedi. Yetkililerin verdikleri sözü yerine getirmesini bekliyoruz." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir