• DOLAR 34.178
  • EURO 37.908
  • ALTIN 2922.891
  • ...
Gençler camiyle buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının “Sabah Namazında Camide Buluşalım” projesi kapsamında ilçe genelinde birçok camide uygulama başlattı.

“Cami ve Gençlik Kolları” projesi çerçevesinde “Sabah Namazında Camide Buluşalım” sloganıyla gençlerin camide bir araya gelmeye başladığını ifade eden Müftü Erenay, “Görevlilerimizin öncülüğünde üç aydan bu yana uygulamaya koyduğumuz bu projeyi örnek olarak yürütüyoruz. Görevlilerimiz haftada bir gün cumartesi sabahı bu gençlerimizle sabah namazında buluşarak dini bilgileri içeren konuları konuşuyor, namaz kılıyor ve sohbetlerde bulunuyorlar. Onlardan bizim beklentimiz ve isteğimiz; arkadaşlarını da camiye getirmeleridir. Hedefimiz ilçemizdeki tüm gençlerimize ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.

Camilerde cemaatin azaldığı ve cemaat yaşının ortalama 55 - 60 olduğunu hatırlatan Erenay, “Şu dönemlerde gençlerimizle ve çocuklarımızla camilerimizdeki cemaatimizi arttıralım istiyoruz. Gençlerle camilerimiz arasındaki tüm engelleri kaldırılan ve mabetlerimizi geleceğimizin teminatçısı çocuklarımızın manevi sığınağı yapalım istiyoruz.” dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir