• DOLAR 34.207
  • EURO 38.135
  • ALTIN 2898.229
  • ...
Genç ilçesinde yapılan kamu yatırımları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, 2014 yılında ilçede yürütülen kamu yatırımlarını açıkladı. Köklü, ilçede görev yaptığı 16 aylık süreyi de değerlendirdi.

Genç Kaymakamlığı toplantı salonunda basına değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Köklü, 2014 yılında Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alt yapı, üst yapı ve okul güçlendirmeleri ile onarımlarına toplam 19 milyon 252 bin TL’lik hizmet yapıldığını belirtti.

Köklü, KÖYDES ve Özel İdare destekli gerçekleşen çalışmaları şu şekilde özetledi.

 Okullarda yenileme ve tadilat yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan tüm okulların yenilendiğini belirten Kaymakam Köklü, birçok okulun ise yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi. Köklü, “2014 içerisinde onarım ve tadilattan geçmeyen okulumuz kalmadı.”dedi.

Eğitim konusunda yapılanları özetleyen Köklü, “Eğitim kapsamında Genç Kaymakamlığı tarafından İstanbul’dan davet edilen alanında uzman 4 eğitimci tarafından 100 öğretmen ve idareciye eğitim verildi.  Öğretmenlerin uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve yeni öğrenim tekniklerini öğreterek eğitimcilerimizin daha kaliteli bir eğitim vermelerini sağlamak için İlçede görev yapan öğretmenlere ‘Eğitimcilerin Eğitimi’ adlı bir çalışma yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Köklü, “Eğitimcilerin eğitimi diye bir proje hazırladık ve eğitimcilerimizi eğitime aldık bunda ki amacımız, uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve yeni öğrenim tekniklerini öğreterek eğitimcilerimizin daha kaliteli bir eğitim vermelerini sağladık. Bu eğitimle 550 öğretmenimiz teknik eğitim gördü. 2015’te daha profesyonel eğitimler vermeye devam edeceğiz. Verim alalım diye grup yaptık ve 5 aşamada 100 öğretmenimize eğitim verdik.” Dedi.

Öğrencilere yönelik test çalışması

Öğrencilere yönelik yapılanları da aktaran Köklü, “7. sınıflardan başlayarak 12. sınıflara kadar tüm dersleri kapsayan yaprak test projesini başlattık. 3 Bin civarı öğrenciye orjinal dershane testleri aldık. Bunu da SYDV’nin eğitim harcamaları altında aldık.  Toplamda bir yılda 600 bin test aldık ve bunun maliyeti 120 bin ‘TL oldu” ifadelerini kullandı.

“Genç’e kültür binası yapılacak”

Uzun yıllar Kütüphane Müdürlüğü olarak kullanılan ve bir dönem İlçe Devlet Hastanesine de ev sahipliği yapan Genç Kültür Müdürlüğü binası için modern bir proje hazırladıklarını belirten Köklü, Osmanlı mimarisini yansıtan bodrum artı, zemin artı 3 katlı modern binanın yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edileceğini söyledi.

Muhtaç, engelli ve kimsesiz yaşlılara yönelik proje yapıldı

‘Muhtaç, engelli ve kimsesiz yaşlılara yönelik evde temizlik hizmeti projesi’ ile ilçe merkezi ve köylerde, kendisine bakamayacak, evlerinin temizliğini yapamayacak durumda olan engelli, düşkün ve yaşlı vatandaşlara yönelik evde temizlik hizmeti başlatıldığını belirten Köklü, “Yaptığımız ziyaretler çerçevesinde ilçemizde birçok engelli, yaşlı ve düşkün vatandaşımızın kendilerine bakamayacak ve evlerini temizlemeyecek düzeyde yardıma muhtaç olduklarını müşahede ettik. Bu çerçevede bir proje hazırladık ve proje bünyesinde istihdam ettiğimiz 6 bayan personelimizi, ilçemizde tespit ettiğimiz ve vakfımıza kayıtlı olan 110’a yakın düşkün vatandaşlarımızın hane temizliği için görevlendirdik.” diye konuştu.

Engellilere yönelik çalışmalardan da bahseden Köklü, “Engelsiz Yaşam Derneğimiz Genç Kaymakamlığı tarafından finanse edilerek engelli vatandaşlarımız için hizmete açılmıştır. Bizim Kaymakamlık olarak tek amacımız, İlçe genelinde yaşamlarını idame ettiren yaklaşık 900 engelli kardeşimize sosyal yaşam alanı sunma, kurs imkânı sunma, belli alanlarda geliştirme ve bazı konularda rehberlik etmektir.”dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir