• DOLAR 34.179
  • EURO 38.248
  • ALTIN 2900.71
  • ...
'Gazeteciler sözlü ve fiili şiddete maruz kalıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere yönelik özel bir salonda program düzenledi. Programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

İlke haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem’in de katıldığı programda, sahada çalışan gazetecilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi.

Programda konuşan Urfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, amaçlarının sahada çalışan gazetecilerin sorunlarını dile getirip sorunlarının giderilmesi için girişimler yapmak olduğunu belirtti. Basına yönelik şiddete de dikkat çeken Gülebak, "Sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalıyorlar. Gazeteci arkadaşlarımızın yaşadığı şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızı bilmelerini isterim" dedi.

Yapılan protokol konuşmaların ardından günün anısına basın mensuplarına hediyeler taktim edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir