• DOLAR 34.2
  • EURO 38.22
  • ALTIN 2925.649
  • ...
Kozluk Devlet Hastanesinde bayan doktor sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Genel Sekreterliğinin talimatıyla Batman Kadın Doğum Hastanesinden dönüşümlü olarak gönderilen ve geçici olarak Kozluk Devlet Hastanesinde hizmet veren uzman erkek kadın doğum doktorları, sabahları hastaneye gelip,  akşam tekrar Batman`a döndükleri belirtildi.

Hastanede bir bayan kadın doğum uzmanının olmaması halk tarafından tepkilere neden olurken, bir çok hasta ve hasta yakını, erkek doğum doktorlarını tercih etmedikleri için haftalarca bir bayan doktorun yolunu gözlediklerinden yakındı.

Batman`ın en büyük ilçesi Kozluk`un Devlet Hastanesinde bir bayan kadın doğum uzmanının olmaması ile ilgili konuşan E.G. isimli vatandaş, ”Eşimin sancısı vardı, hastaneyi arayıp kadın doğum doktoru için randevu almak istedim, fakat doktorun erkek olduğunu öğrendim. Ben de fiş kesmekten vaz geçtim ve eşimi alıp özel arabayla Batman`a özel bir hastaneye götürmek zorunda kaldım.” dedi.

Bunun bir tercih meselesi olduğunu belirten E.G., kendisinin , eşinin ve binlerce insanın, inancı gereği bayan kadın doğum doktorunda muayene olmak istediğini vurgulayarak, “Bu hem insani hem de İslami ve hem de yasal  bir haktır. Hastalara doktor seçme hakkı verilmiştir. Sağlık Bakanlığının Kozluk`a da bir bayan uzman doktor göndermesi, Kozlukluların hakkı olmakla beraber,  yetkililerden bu konuya gereken ehemmiyeti göstermeleri gerekir.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir