• DOLAR 34.212
  • EURO 37.905
  • ALTIN 2930.981
  • ...
'Meslek lisesi memleket meselesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sözünü hatırlattı ve kalifiye elemanların bilgi ve becerisinin, ekonomik başarının temeli olduğunu söyledi.

AB standartlarına göre yüzde 65 olan mesleki eğitim oranının Bursa’da yüzde 67 olduğunu belirten Veli Sarıkaya, mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitimdir. Mesleki eğitimin amacı, toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında mesleki eğitimin önemi çok büyüktür.” dedi.

Özellik asansör sektöründe çalışacak vasıflı eleman ihtiyacına dikkat çeken Veli Sarıkaya, “Bu alanda zaman zaman istenmeyen elim olaylarla karşılaşabiliyoruz. O yüzden sektörde çalışacak vasıflı ve bilinçli personele önemli derecede ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yetişen öğrencilerimizin istihdamı konusunda hiçbir şüphemiz bulunmuyor. Bu önemli okulumuzu Bursa eğitimine kazandıran hayırseverimize buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bu tarz okulların Yıldırım ilçesinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden, Yıldırım ilçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bu okulların gençlerimize meslek kazandırma anlamında büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ayrılan Veli Sarıkaya ve beraberindekiler Yıldırım ilçesinde inşaatı devam eden okulları gezdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir