• DOLAR 34.187
  • EURO 37.949
  • ALTIN 2920.33
  • ...
BİGACEM, gazeteciler günü programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis RAHVA mevkiinde bulunan özel bir otelde gazetecilerle bir araya gelen BİGACEM, kurulacak olan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti ile ilgili istişare toplantısını yaptı.

Gazetecilere açıklamada bulunan cemiyetin kurucu başkanı İlhan Karabulut, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nün Dünya ve Türkiye'de çalışan gazetecilerin adına adanmış bir gün olduğunu söyledi.

Karabulut, bugünü tüm gazetecilerin adına değil de gazeteciliği, bu mesleğe bir şeyler katmaya çalışan meslektaşların adına yaşayacağı, yandaş, bağımlı basından yana değil; özgür, objektif basın olarak yaşayacaklarını belirtti.

Cemiyetin amacından da bahseden Karabulut, “Bitlis Gazeteciler Cemiyeti olarak tek vizyonumuz kuruluş günümüzden bu yana Bitlis'te ve Türkiye'de özgür basını yaşatmaktır. İnsanlar basın sayesinde gerçeği bulabilmekte, toplumlar; haberi, haberciler sayesinde öğrenebilmekteler.

Bu sebeple, biz gazetecilere düşen misyon, toplumun farkında olup, her türlü gelişme, olay ve çeşitli durumlarda bunların farkındalığı yaratmak olmalıdır. Bu yol ve amaçta, basın-yayın organlarının her türlü haklı yolunu kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Gerek yazılı, gerek görsel, gerek işitsel, gerekse sosyal medyada, her alanda mesleğimizin en iyisi olmak için çabalayacağız.

İşine müdahil olunan değil işi ile her türlü haksızlığa müdahil olup, haksızlığın karşısında da basının gücünü koruyacağız. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, objektif gazeteciliğe devam edecek ve meslekteki başarıyı sağlamanın tek yolunun bu olduğunu unutmayacağız. bir kez daha söylemek isterim ki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü masa başından rant gazeteciliği yapanların günü değil, ezilenlerin sesini duyurmak için bu mesleği icra eden, mesleklerini çıkarlarının önüne koyan, gazeteci meslektaşlarımıza adanan bir gündür.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gazeteciler, kurulacak olan cemiyeti desteklemeleri istek ve temennilerini dile getirdiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir