• DOLAR 34.223
  • EURO 37.878
  • ALTIN 2921.756
  • ...
Kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Sivas, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu hafif kar yağışlı, Bartın ve Sinop ile gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadise bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 6 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ve bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısında yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; öğleden itibaren güney yönlerden Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Bartın ve Sinop'un hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde kıyılarda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir