• DOLAR 34.221
  • EURO 37.864
  • ALTIN 2926.496
  • ...
Gürbüz`de Kur`an ziyafeti yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani`nin Gürbüz beldesinde hayırlı faaliyetlerde bulunarak belde halkının teveccühünü kazanan İrşad-Der Gürbüz Temsilciliği tarafından ‘Kuran-ı Kerim`i Güzel Okuma` yarışması yapıldı.

Yarışmaya belde sakinlerinin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği gözlenirken, yapılan Kur`an-ı Kerim tilavetleri dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Hafız Osman Gök Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, 15 yaş altı çocukların okuduğu Kur`an okuyuşları  ile devam etti.

Daha sonra hafız M.Emin Çiçek hoca`nın seslendirdiği Kuran tilavetinin ardından,  hafızlar kategorisinde yarışan hafızların, güzel Kur`an okuyuşları dinleyicileri mest etti.

“Rabbimiz bizi Kur`an`ın bereketinden mahrum etmesin”

Programa katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdulküdüs Yalçın Hoca yaptığı konuşmada,  Kur`an-ı Kerim`in ‘Şüphesiz bu Kur`an insanları en doğru yola ulaştıran bir kitaptır` ayetine vurgu yaparak “Kur`an`ın okunması ibadettir. Kur`an`ın hayatımıza hâkim olması için her birimiz bir çaba içinde olmamız gerekir. Çünkü Allah (cc) bu Kur`an-ı Kerim ile nice toplulukları yüceltirken, nice  toplulukları da alçaltır. Rabbimiz bizleri Kur`an`ın bereketinden mahrum etmesin” dedi.

İrşad-Der Gürbüz Temsilciliği tarafından ikram edilen mevlit yemeği ile devam eden program, İrşad İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler,  dinleyicilere güzel anlar yaşattı.

“Halkımız Kur`an`a aşıktır”

Gürbüz İrşad-Der  Başkanı Nihat Çam da yaptığı konuşmada,  “Eğer biz toplum olarak Kur`an`a sahip çıkmazsak, bazı sıkıntılara maruz kalırız. Bugün toplum bir buhran geçiriyor, toplum olarak kurtuluş reçetemiz Kur`an`dır. Rabbimiz(cc) bir ayette ‘Muhakkak bu Kur`an insanı en doğru yola ileten bir kitaptır` diyor. Yapmış olduğumuz bu etkinlikte de gördük ki, halkımız Kur`an`a aşık bir halktır.  Kur`an nesli bir toplumun inşası için, toplum olarak Kur`an`a sarılmamız gerekmektedir. Zira dünya ve ahiret saadetini elde etmenin yolu, kur`an ve sünnete sarılmaktan geçiyor. Kur`an`a hizmet şereftir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildikten sonra Nihat Çam Hoca`nın okuduğu dua ile program son buldu. (Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir