• DOLAR 34.164
  • EURO 37.946
  • ALTIN 2920.339
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘68`inci Verem Eğitim ve Propaganda Haftası` etkinlikleri çerçevesinde “Tüberküloz Tanısı ve Doğrudan Gözetimli Tedavi Paneli” düzenlendi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Diyarbakır Verem Savaş Derneği, Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği temsilcileri katıldı.

Gazi  Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Diyarbakır Halk Sağlığı müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim görevlileri, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Murat Koç, Diyarbakır İl Sağlık Müdür yardımcısı Doktor Cevat Talay, TB İl koordinatörü Doktor Fesih Azboy, Verem Savaşı derneği başkanı Adil Alp, Kamu Hastaneler Birliği genel sekreterliği, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi personeli, Toplum Sağlığı Merkezi Hekim ve sağlık çalışanları, Halk sağlığı müdürlüğü çalışanları ile aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları katıldı.

Moderatörlüğünü Doçent Doktor Çetin Tanrıkulu`nun yaptığı panelde; Açılış Konuşmasını Akciğer Tüberkülozu konusuyla Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Murat Koç yaptı.

Yardımcı Doçent Doktor Mahşuk Taylan Klinik ve Tanıyı, Doçent Doktor Abdurrahman Abakay Tüberkülozda Doğrudan Gözetimli Tedavi ve Direnç Şüpheli Hasta Yönetimini, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Murat Koç`da, Tüberkülozla Mücadelede Sağlık Bakanlığı Stratejileri ve Aktif Sürveyansla ilgili konu hakkında açıklamalarda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir