• DOLAR 34.212
  • EURO 37.888
  • ALTIN 2923.683
  • ...
PKK`nin halka verebileceği fazla bir değeri yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da İHH`nın organizasyonuyla özel bir otelde bir araya gelen 724 STK`nın destek verdiği Çözüm Süreci için “Adalet ve Barış İçin Sesimizi Daha Fazla Yükseltiyoruz” buluşmasına katılan Ergani Kardeş-Der adına programa katılan Mehmet Duyu, Kürt halkının haklarının sadece PKK ile masaya yatırılamayacağını söyledi.

Özel bir otelde 724 STK`nın destek verdiği Çözüm Süreci için “Adalet ve Barış İçin Sesimizi Daha Fazla Yükseltiyoruz”  programından sonra İlke Haber Ajansı (İLKHA)`ya açıklamalarda bulunan Duyu, çözüm sürecinin sadece PKK ile sürdürülemediğini vurguladı.

“Devlet ile PKK bir körebe şekline saklambaç oynuyorlar”

PKK`nın silah bırakacağına inanmadığını ifade eden Duyu, “Kürt halkının hakları sadece PKK ile masaya yatırılamaz ve çözüm süreci sadece PKK ile sürdürülemez. Dolayısıyla silahların bırakılması için PKK ile masaya oturulabilir. Öngörü ve Geçmişteki tecrübelerimize dayanaraktan bunu görüyoruz. Devlet ile PKK bir körebe şekline saklambaç oynuyorlar. PKK`nın silah bırakacağına da inanmıyorum. PKK`nın bu halka verebileceği fazla bir değeri yoktur. Ancak PKK zorbalıkla ve silahla ayakta kalabilmenin mücadelesini vermektedir.” dedi.

“Kürt halkının hakları söz konusu olduğunda birçok yapı ve HÜDA PAR`ın da göz önüne alınması gerekir”

Çözüm sürecinde HÜDA PAR`ın da göz önüne alınması gerektiğini vurgulayan Duyu, “PKK`nın silahlarını vermesi onun bitmesi demektir. Gönül PKK`nın bitirilmesini arzu ediyor. Ama bitirileceğine de inanmıyorum. Kürt halkının hakları söz konusu olduğunda birçok yapı ve HÜDA PAR`ın da göz önüne alınması gerekir. Aykırı seslerin de kendilerini savunabilmeleri halkın ve dindar kesimlerin de savunulmaları gerekiyor. Hükümetin de bunu görebilmesi gerek. Basın metninde PKK vurgusu var. Ancak bunun üzerinde daha fazla durulması ve yakın zaman içerisinde bölgede PKK`nın bu halka yaşattığı olumsuzluklar ve despotlukları bu metne daha fazla sokulsaydı daha güzel olurdu. Ancak sonradan eklenen Kısmında okunmadan es geçilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.” ifadelerine yer verdi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir