• DOLAR 34.231
  • EURO 37.898
  • ALTIN 2922.497
  • ...
GAMED: Basın mensuplarına yapılan ayrımcılıklara son verilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Medya Mensupları Derneği (GAMED) “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajda özveri ve fedakârlık ile mesleklerini icra eden tüm basın mensuplarının Gazeteciler gününü kutladı.

Gazeteciliğin dünyada olanları halklara doğru bir şekilde ulaştırmada büyük bir çaba sarf ettiklerine dikkat çekilen açıklamada, “Gazeteciler dünyada yaşananları halklara ulaştırma noktasında çok zor şartlar altında görevlerini özveri ve fedakârlık içerisinde sürdürmektedirler. Gazeteciler görevlerini icra ederken bazen olumsuz hava koşulları ile bazen savaş ve kaosların yaşandığı bölgelerde ve bazen de üzülerek belirtmek gerekir ki, özgürlükleri kısıtlandığı halde haberlerin halklara ulaşması için ciddi bir çaba sarf ederler. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık ve insanların kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslektir. Vatandaşların en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaktadırlar. Bundan dolayı gazetecilik mesleğini icra eden gazetecilerin yaşadıkları zor şartların yanına bir de keyfi uygulamalar eklenmemelidir. ”denildi.

Gazetecilerin yeterince gerektiği haklarının verilmediğini ifade edilen açıklamada, “Gazeteciler geçmişte olduğu gibi günümüzde de maalesef bir takım hakları maalesef giderilmiş değildir. Günümüzde en önemli bir yere sahip olması gereken gazeteciler zaman zaman hiçte basın özgürlüğüne yakışmayan tavırlar ile karşılaşmaktadır. Oysa gazetecilik 4’üncü kuvvet olarak bilinmekte ve bu şekilde adlandırılmaktadır. Basının önemine bakıldığında eğer basın doğru kullanıldığında fayda sağladığı gibi aynı şekilde yanlış kullanıldığında ise toplumda derin yaralar açacak kadar büyük bir güce sahiptir. Böyle olduğu takdirde o zaman basın halka rehberlik etmiş olur. Görevini ise hakkı ile yerine getirmiş olur. Bundan dolayı tüm basın çalışanları yaptığı haberleri ile topluma yanlışa değil doğru olan bilgilere yönlendirmelidir. Özellikle basın mensuplarına yapılan ayrımcılıklara son verilmelidir. ”ifadelerine yer verildi.

Tüm basın çalışanlarına mesleklerinde başarılı çalışmalar temenni edilen açıklamada son olarak, “Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar tüm basın çalışanlarına başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir