• DOLAR 34.184
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2905.631
  • ...
Belediyeden şimdiye kadar bir hizmet göremedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır  merkez Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan birçok caddede yolda oluşan çöküntülerden dolayı yağan yağmur ve karlar sonrası yollarda adeta göletler oluştuğunu belirten Diyarbakırlılar, geniş çukurlarda oluşan su birikintilerinin kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Defalarca belediyeyi aradığını ancak belediyenin kendilerini hep oyaladığını belirtti

Caddenin gölet halin gelmesinden dolayı defalarca belediyeyi aramasına rağmen belediyenin bu mağduriyetlerini gidermeye yönelik biç bir girişiminin olmadığını belirten çevre esnafından F.A, yaklaşık bir aydır bu sorunu yaşadıklarını ve mağduriyetlerinin her geçen gün daha da arttığına vurgu yaptı. 

“Her aradığımda ‘Tamam` deyip gelmiyorlar.”

Belediye yetkililerini her aradığında kendisine ‘Tamam` deyip sonrasında gelmediklerini belirten F.A, “Defalarca aramama rağmen bize söyledikleri kelime, ‘talebinizi yetkililere ulaştıracağız` demek oluyor. Ama ne hikmetse bu yetkililere bir türlü ulaşamadılar. Biz belediyeyi arayıp yaşanan sıkıntıları dile getirdiğimiz zaman, bize siz haklısınız diyorlar ama haklılığımızı duyan yok, gören yok. Bir türlü gelip bu yolu yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeden şimdiye kadar bir hizmet göremedik.”

Yaşadıkları bu sıkıntıların ilk olmadığını, yıllardır aynı sıkıntıları yaşadıklarını söyleyen F.A, “Burada biriken sular karşımızda yapılan okula ve bizim binalarımızın bodrumuna kadar sızmış. Bu sızma sonucunda binalarımızda hasar görme riski var. Ben belediyeye burada biriken suyun bizim binamızın bodrumuna kadar sızdığını ve sızan bu sudan dolayı binamıza bir zarar gelecek olursa bunun sorumlusunun belediye olduğunu ve belediyeyi mahkemeye vereceğimizi dahi söyledim. Benimle telefonda muhatap olan yetkili, bize hak verip kendilerinin bu yolu yapma hakkına sahip olduklarını söyledikleri halde gelip bu yolu yapmıyorlar. Belediyeden şimdiye kadar bir hizmet görmediğimiz için buradaki yolu da yapacaklarını sanmıyorum.” şeklinde konuştu.

“Belediyenin biran önce bu sorunu çözmesini istiyoruz.”

Geniş çukurların oluştuğu cadde üzerinde bir ev aldığını söyleyen Necat Lale ise, “Buraya evimi görmek için geldiğimde, bu caddenin bozuk olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Ben buraya geldiğimde toplanan sudan dolayı sitenin içine giremiyor, her gün bu rezaleti yaşıyoruz. Bu yüzden belediyenin biran önce bu sorunu çözmesini istiyoruz.” açıklamalarını yaptı. (M. Sıddık Bilge/Ali Adıyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir