• DOLAR 34.244
  • EURO 37.803
  • ALTIN 2931.791
  • ...
Ağrı HÜDA PAR`dan Gazeteciler Günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü` münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Gazetecilerin halkın bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve doğru habere ulaşması için önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çekilen açıklamada, “Görevlerini icra ederken büyük bir özveri ve fedakârlık gösterirler. Onlar bir bilgiyi doğrulatabilmek için gerektiğinde saatlerce soğuk havada dururken gerektiğinde de savaş bölgelerinde mazlumların sesini dünyaya duyurabilmek için hayatlarını riske atmaktadırlar. Gazetecilik mesleği özünde zordur. Ancak duyulmayanı duyurmak, gizleneni ortaya çıkarmak, hakkı ve hakikati insanlara ulaştırmak mesleğin zor yanını unutturmaktadır.” denildi.  

“Gazeteciler; vicdanlı, ilkeli ve sorumluluk duygusu yüksek kişiler olmalıdır”

Gazetecilerin ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük bir rol oynadıkları ifade edilen açıklamada, “Günümüzde 4`üncü kuvvet olarak adlandırılan ancak hakikatte ilk sırada yer alan basın, doğru kullanıldığında fayda sağlarken yanlış kullanıldığında kaosa neden olmaktadır. Bundan dolayıdır ki gazetecilik mesleğini icra edenler vicdanlı, ilkeli ve sorumluluk duygusu yüksek kişiler olmalıdır. Böyle oldukları zaman halka rehberlik ederler ve yaptıkları işin hakkını vermiş olurlar. Öte yandan bu zor işi üstlenen basın mensuplarımızın yeterli haklara sahip olduklarını da düşünmüyoruz. Bu anlamda hemen her alanda basın mensuplarına yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği kanaatindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlanıldığı belirtilen açıklamada son olarak, “Gazetecilere sağlık ve başarılı çalışmalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir