• DOLAR 34.258
  • EURO 37.8
  • ALTIN 2926.923
  • ...
Diyarbakır esnafı: Polis hırsızlık olaylarına karşı ilgisiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da gün geçtikçe artan hırsızlık olaylarına isyan eden esnaf yetkilileri göreve davet ettiler.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan beyaz eşya ticareti ile uğraşan Servet Hamitoğlu`na ait işyerinin sabah saatlerinde soyulması üzerine, esnaf ve işyeri sahibinin yakınları sert tepki göstererek, böyle bir rezilliğin yamyamların ve Yahudilerin memleketinde bile olamayacağını söylediler.

‘Polis ihmalkâr davranıyor`

İş yeri soyulan Hamitoğlu, uzun süre soğuk havada dışarıda beklemesi üzerine polisi arayarak, “2-3 saattir parmak izi ekiplerinizi bekliyorum. Bu ne iştir. Eğer gelmeyecekseniz, Valiliğe gideyim. Savcılığa gideyim. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz.” diyerek sert tepki gösterdi.

Olay yerine gelen iş yeri sahibi Hamitoğlu, nöbet değişimi nedeniyle polislerin, yeni ekibi göndereceğini ancak saat 09. 00 olmasına rağmen daha da kimsenin olayla ilgili inceleme başlatmadığını söyledi.

‘Diyarbakır hırsızlığı ile meşhur bir şehir oldu `

Delillere zarar vermemek için saatlerce çaresiz bir şekilde dışarıda beklediğini söyleyen iş yeri sahibi Hatipoğlu, “Diyarbakır artık hırsızlığıyla meşhur bir şehir. Başka şehirlere gittiğimizde, Diyarbakır dedik mi hemen akıllarına hırsızlık ve benzeri suçlar geliyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sabah saatlerinde olayı fark ettiklerini ifade eden iş yeri sahibinin kardeşi Furkan Hatipoğlu ise, kepeneğimizi kırmışlar. Camlarımızı kırmışlar. Yahudi memleketinde bile yaşasak, böyle bir şey olmaz. Yamyamların memleketinde de yaşasak, böyle bir şey olmaz. Onlar, bile kendi halkına, kendi dininin mensuplarına, kendi kardeşlerine böyle zulmetmez. Allah, bunların belasını versin. Allah`ından bulsunlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Nasıl, bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu anlayamadım.” diyerek yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi.

"Diyarbakır`da sadece bir ekip var...fiskosa gittik"

Olaydan 4 saat sonra ancak olay yerine gelen polise vatandaşların sert tepki göstermesi üzerine polislerden biri, Diyarbakır`da sadece bir ekibin olduğunu söyleyerek kendilerini savunması dikkat çekti. Polis daha sonra,” Şimdi biz, mesela önce Fiskos`a gittik. Oraya gittikten sonra ancak senin yanına gelebildik.  Oradan anında buraya gelmemizi beklemeyin. Sadece bir ekibimiz var. Tek ekip olduğu için böyle sıkıntılar yaşanıyor.” diyerek kendilerini savunması ayrıca esnafın tepkisine neden oldu.

‘4 saat bekledik 4 saat daha mı bekleyeceğiz`

Diyarbakır`da sadece bir ekip olduklarını söyleyen polisin, 4 saat sonra olay yerine gelmesine rağmen olay yeri inceleme ekibinin gelip müdahale edeceğini söylemesi üzerine iş yeri soyulan Hamitoğlu, “4 saat bekledik. 4 saat daha mı bekleyeceğiz?” diyerek tepki gösterdi.

‘Şirket, beni aramadan önce karakolu aramış`

Saat 05.44`te Alarm şirketinin kendisini aradığını söyleyen İş yeri sahibinin kardeşi Furkan Hamitoğlu, polise verdiği ifadede “Şirket, beni aramadan önce karakolu aramış” ifadelerine dikkat çekti.

‘Siyasi bir olay olsaydı, caddenin ortasına Helikopter bile inerdi`

Polisin Diyarbakır`da sadece bir ekip olduğunu söylemesine tepki gösteren otomatik kepenk sistemi çalışanı, “Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Bu darabanın bu hale gelmesi en az bir saati alır. Ayrıca gürültü de çıkarır. Birileri müdahale edebilirdi. Eğer siyasi bir olay olsaydı, caddenin ortasına helikopter bile inerdi. Ancak söz konusu halk olunca böyle pasif davranıyorlar. Eski döneme dönülseydi, hırsızlık da olmazdı.” ifadelerini kullandı.

‘Parti hepimizin partisidir`

Olaya tepki gösteren bir esnaf, “Belediyelere bağlı mahalle komisyonlarının, bütün hırsızlardan ve hırsızlık faaliyetlerinden haberi var. Ancak ses çıkarmıyor. Vallahi, Parti de haberi var ancak hiç ses çıkarmıyor.” demesi üzerine bir belediye temizlik çalışanı, “Biz belediye olarak, bedel ödedik, ancak hiçbir esnaftan ses çıkmadı. Parti hepimizin partisidir. Belediye hepimizin belediyesidir. Bilgisizlik hepimizin bilgisizliğidir. Eksiklik, Hepimizin eksikliğidir. Kemaniye me gışaye. Nezavanate eme gışaye ” diyerek tepki gösterdi.  (M. Sıddık Bilge/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir