• DOLAR 34.253
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2933.05
  • ...
UMKE ekiplerince saatlerce süren hasta operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de kar yağışıyla birlikte köy yolları ulaşıma kapanırken, karayolları ile İl Özel İdaresi, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. Acil hasta ve vatandaşların imdadına 112 Acil ve UMKE ekipleri yetişiyor.

Yaklaşık bir haftadır yağan kar ve bazı bölgelerde şiddetli tipiyle birlikte onlarca yerleşim yerinin kapanmasına neden oldu. Bingöl genelinde bazı ilçe ve bir çok köyde bir haftadır, kar ve tipi nedeniyle devrilen elektrik direklerinden dolayı elektrik verilemiyor. Özelikle elektriğin olmadığı kırsal kesimde hayat felç olmuş durumda.

Tam 7 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Önceki gece, Bingöl`ün Karlıova ilçesine bağlı Devcik Köyü Yükarı Ağa Mezrasında buzda kayıp düşen kalça kemiği kırılan Gevre Şimşek(72) adlı yaşlı bayanın kar nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı,  acil 112 ve UMKE ekiplerine haber verildi. Tam Paletli ambulans ile Karlıova ilçesine bağlı Devcik Köyü Yukarı Ağa Mezrasına ulaşan Bingöl Sağlık Müdürlüğüne UMKE ekipleri, hasta Şimşeği alıp zorlu bir yolculuktan tam 7 saat sonra Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Solunum hastası 2 saatlik zorlu yolculuktan sonra hastaneye kaldırıldı

Bingöl`de kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köylerde mahsur kalan hastalar, acil 112 ve UMKE ekipleri ve AKUT ekipleri kar motoru ile kurtarılıyor. Bingöl Merkeze bağlı Gökdere(Mlan) Köyü`nde solunum yetmezliği çeken 56 yaşındaki Mahmut Kaya adlı vatandaşı saatler süren zorlu bir mücadelenin ardından Ahmet Buzrul yönetimdeki 4 kişilik Akut ekibi Bingöl Birimi tarafından kar motoru ile yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından asfalta bekleyen ambulansa ulaştırılan solunum yetmezliği çeken hastaya ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak ve yollarda mahsur vatandaşları kurtarmak için aralıksız çalışan Karayolları ve İl Özel idaresi ekipleri bazen zor anlar yaşayarak ölümle burun buruna kalıyorlar. -18 derecede Bingöl`ün Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı mevkiinde yakıtı donan il Özel İdaresi aracı ve personeli zor anlar yaşadı.  Haber verilmesi üzerine Bingöl İl sağlık müdürlüğüne bağlı acil 112 ve UMKE ekipleri, olay yerine intikal ederek, il Özel İdaresi aracı ve personelinin imdadına yetişti.(Nihat Kanat/Salih Torak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir