• DOLAR 34.247
  • EURO 37.611
  • ALTIN 2915.184
  • ...
`Basın çalışanlarının sorunları yasal düzenlemelerle çözülmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

.Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu "10 Ocak Gazeteciler Günü" münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımlayarak tüm gazetecilerin gününü kutladı.

İl Başkanı Tanrıkulu, tebrik mesajında, toplumun doğru ve sağlıklı haber alabilmesi, olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin önemine dikkat çekti.

Tanrıkulu gazeteciler başta olmak üzere medyanın, Türkiye'nin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına değerli katkılarda bulunduğunu belirterek,  "Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay basın çalışanlarına aittir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yapmaktadırlar. Basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır." dedi.

Türkiye'de her türlü fikir ve düşüncenin özgürce dile getirilmesi ve tartışılmasında kuşkusuz basının-medyanın payı oldukça büyük olduğunu tebrik mesajında dile getiren Tanrıkulu "Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar ve hukuksuzluklar da hiç şüphesiz ki yasal düzenlemeler yapıldıkça ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu daha sonra şöyle devam etti: "Basının gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basının çoğulcu yapısını koruyacak yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve meslek çalışanlarının sosyal ,güvenlik ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesiyle olanaklı olacaktır." 

Tanrıkulu tebrik mesajının devamında, "Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözülmesi ve olumsuzlukların en aza indirilmesi umuduyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nüzü kutlar, bu zorlu görevde sizlere başarılar dileriz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir