• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR: Sorumlu gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gazeteciliğin rolüne dikkat çekilen mesajda, “Yaygınlaşan iletişimin dünyayı küçük bir köye dönüştürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Böyle bir çağda kitlesel iletişim araçları hızla yenileniyor ve toplumsal etkisini artırıyor. Kitlesel iletişim araçları hayatımızın her alanına girmiş ve hayatımızın çok önemli bir parçası olmuş durumda. Medya üzerinden beslenen toplumlar, aynı zamanda medya üzerinden şekilleniyor. Medya bir taraftan toplumların yaşam ve düşüncelerini şekillendirirken, diğer taraftan toplumların hafızasını, bilincini ve yargılarını temellendiriyor.” denildi.

“Dünyamızda, sorumlu medya ve gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyaç var”

Doğru ve ilkeli yayın yapan medyaya ihtiyaç olduğu belirtilen mesajda, “Değer yargılarının aşındığı, insanlar arasında sosyal bağların zayıfladığı, toplumlar arasındaki farklılıkların kutuplaştırıldığı ve çatıştırıldığı dünyamızda, sorumlu medya ve gazetecilik ahlakına şiddetle ihtiyaç var.” ifadelerine yer verildi.

“Maalesef günümüz medyası egemen güçlerin toplum mühendisliğinde kullandığı bir araca dönüşmekle birlikte, aynı zamanda maddi çıkarlar elde etmenin de güçlü bir aracı olarak kullanılmaktadır.” Tespitine yer verilen mesaj şöyle devam etti:

Bu sebeple yaşananlar, medyanın elinde bulunduğu güce/düşünceye göre ele alınmakta veya ele alınmamaktadır. Çoğu zaman doğrular, gerçekler sümen altı edilmekte, oluşturulmak istenen algılar uğruyana yaşananlar dezenforme edilmektedir. 

“Medyanın asli vazifesi toplumun doğru haber almasını sağlamaktır”

Hâlbuki medyanın asli vazifesi toplumun doğru haber almasını sağlamaktır. Bugün geldiğimiz noktada insanlığı ayakta tutup, yaşanabilir dünya oluşturmak hepimiz için çok daha büyük bir önem arz etmektedir. Bu konuda en büyük sorumluluk da medyaya ve medyanın başat aktörleri gazetecilere düşmektedir.”

Mesajın sonunda, “Bizce çok önemli olan bu hatırlatmalarda bulunduktan sonra 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan tüm gazetecileri tebrik eder, hayırlı çalışmalarında başarılar dileriz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir