• DOLAR 34.236
  • EURO 37.593
  • ALTIN 2882.61
  • ...
Kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Erzurum, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının Marmara ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon'un doğusu; Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, Elazığ, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir