• DOLAR 34.272
  • EURO 37.645
  • ALTIN 2914.977
  • ...
Eğitim Bir Sen'den öğretmene saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi yayımladığı bir basın açıklamasıyla son zamanlarda artış gösteren öğretmenlere karşı yapılan saldırıları kınadı.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş adına yayımlanan basın açıklamasında milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik yapılan saldırıların kendilerini bir kez daha bizi derinden üzdüğü belirtilerek, bir eğitimciye saldırmanın aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak olduğu vurgulandı.

“Onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor geleceklerini de yok ediyorlar.”

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenci velilerinin saldırısına uğrayan ve darp edilen bir öğretmen meslektaşlarının içine düşürüldüğü durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Memiş, “Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Memiş, “Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.” dedi.

“Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız”

Bütün sorumlulara seslendiklerini ve özellikle eğitimcilere yönelik yapılan saldırılarda kimsenin yaptığının cezasız kalmaması gerektiğini belirten Memiş, “Basınımız, eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bu noktadan hareketle Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'yı şiddet olaylarına karşı sessiz kalmamaya ve öğretmenlerinin yanında olduğunu göstermeye davet ediyorum.” çağrısında bulundu. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir