• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Diyarbakır`ın yol ve kaldırımları engellilere geçit vermiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Baston Körler Haftası`nda unutulmayan engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmada, Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde bulunan kaldırım, yol ve caddelerin, engelli vatandaşların sosyal yaşamı için engel teşkil ettiği belirtildi.

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesindeki kaldırımların, yolların, caddelerin ve şehir içi ulaşım araçların engelli vatandaşların sosyal hayatına uygun olmadığı belirtilirken, Bağlar ve Suriçi ilçeleri ise engelsiz vatandaşların bile cadde ve kaldırımlarında zorlanabileceği engelleri ile dikkat çekiyor.

Kaldırımlarda oluşan çukurlar ve çarpık yapılanma, engelli vatandaşlar için sorun oluştururken, görme engelli vatandaşlar için taban takip taşlarının olmaması veya bir yerden sonra bitmesinin, olası kazalara davetiye çıkardığı belirtiliyor.

Araçların kaldırım rampalarına park etmeleri ise, tekerlekli sandalyesi ile kaldırıma çıkmaya çalışan engellilere ve görme engelli vatandaşlara ulaşımı çileye dönüştürüyor.

Esnafın ürünlerini yasal olmayan bir şekilde kaldırıma sermesi, görme engelli vatandaşlar için birçok soruna neden olurken ağaçların, elektrik direklerinin ve levhaların kaldırımlarda kontrolsüz bir şekilde dikilmesi de engelliler için yolları geçilmez kılıyor. (M.Sıddık Bilge/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir