• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şırnak'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak il merkezi ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün de Cizre ve Silopi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak’ta 2 gün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Dün akşamdan itibaren Şırnak il merkezi, Uludere, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı bugün de Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yağdı. Cizre, Silopi ve idil ilçelerinde yılın ilk karı yağdığından dolayı sokaklar çocuklarla doldu. Sokaklara çıkan çocuklar ve gençler kartopu oynadı.

Şırnak’ta da kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Okulların da tatil edilmesiyle beraber kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personellere de 2 günlük idari izin verildi. Konu ile ilgili Valilikten yapılan  yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, 08.01.2015 tarihinden itibaren ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime 2 gün süreyle (Perşembe ve Cuma) ara verilmiştir. Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin 08 Ocak 2015 tarihinden itibaren 2 gün süreyle ( Perşembe ve Cuma) idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.” denildi.

Şırnak'ta 30 köy yolu kapalı

Şırnak ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Şırnak il merkezi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 30 köy yolu kapandı. Köy yollarını İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açma çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir