• DOLAR 34.22
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2908.44
  • ...
Tıp Fakültesine yapay kalp cihazı bağışlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp Damar Cerrahisi AD Başkanı Prof. Dr. Davit Saba, bağışlanan cihazla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, hayırsever sanayici M. Celal Gökçen ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu’na bilgi verdi. Kalbi bir ay süreyle destekleyebilen cihazın, ne olacağı bilinmeyen kalp rahatsızlıklarında veya nakil bekleyen hastalarda kullanılacağını belirten Saba, Uludağ Üniversitesi’nin bu cihazla birlikte kalp nakli yapmaya hazır hale geldiğini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, bağışlanan cihazla, kalp naklinin çok daha seri olarak yapılabileceğini belirtti. Dilek, “Böbrek ve karaciğer naklinde olduğu gibi kamu hastanelerinde inşallah Türkiye’nin önemli bir merkezi haline geliriz” dedi.

Bağışı yapan sanayici M. Celal Gökçen ise, “Üniversitemiz bize çok şey kazandırıyor, Bursamızın medarı iftiharı Uludağ Üniversitemize böyle bir katkıda bulunmaktan mutluyum” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da, kalp nakli için ciddi temel oluşturacak bu cihazla birlikte, Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin organ naklinde önemli bir kurumu konumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Üniversiteye katkıları nedeniyle işadamı Gökçen’e teşekkür plaketi taktim etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir