• DOLAR 34.256
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2928.43
  • ...
Dershanelerin oyununa dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacağı kesinleşmesine rağmen bazı dershanelerin halen billboardlarda yaptığı reklamlarda belirtilen tarihlerin sonrasına sınavlar yapılacağına yönelik reklamlar astıklarına dikkat çekilerek, ilerde yaşanabilecek bir mağduriyetin içine düşülmemesi için dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Diyarbakır Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mart 2014 tarih ve 6528 sayılı Kanunla 5580 sayılı Kanuna eklenen geçici 5`inci maddede Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlanamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 1 Eylül 2015 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Açıklamanın devamında, Dershanelerin kesin olarak kapatılacağı kanunla kesinleşmesine rağmen bazı dershanelerin afiş, el ilanı, billboardlar, görsel ve yazılı medyada 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde bilgilere ulaşıldığı ve öğrenci velilerinin bu konuda mağdur olmamaları için dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir