• DOLAR 34.264
  • EURO 37.662
  • ALTIN 2903.037
  • ...
Batman Valisi, Gazeteciler Günü'nü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Valisi Azmi Çelik, bir mesaj yayımlayarak gazetecilerin gününü kutladı.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Vali Çelik, “Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği icra etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, “Basın çalışanlarının sorumluluğu ve mesleki etik ilkelerine bağlılıkları da, basın kuruluşlarının kurumsallaşmaları açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Mesleklerinin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışı ve fedakârlıkla vazifelerini ifa eden basın çalışanları hukukun evrensel standartları, kişi hakları ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir