• DOLAR 34.278
  • EURO 37.656
  • ALTIN 2902.467
  • ...
HÜDA PAR`dan PAK`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il başkanı Rasim Saygın ve il heyeti, bir süre önce kurulan Partiya Azadiya Kurdistanê'yi (PAK-Kürdistan Özgürlük Partisi) ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini PAK il başkanı ve kurucu üyeleri karşıladı.

PAK'ın hayırlara vesile olmasını temennisini dile getiren HÜDA PAR Van il başkanı Rasim Saygın, Halkın faydasına olan her çalışmaya desteklediklerini söyledi.

"Kürt halkının başarısı Kürtlerin birliğinden geçer"

Kürt halkının başarısı ve geleceğinin Kürtlerin birliğinden geçeceğini belirten Sayğın, "Kürtler kendi aralarında birliği ve barışı tesis etmedikleri müddetçe bir yere varmaları mümkün değil. Barış süreci öncelikle Kürtler arasında olmalıdır. Birbirleriyle barışmalıdırlar. Her parti fikrini ve çalışmalarını çok rahat şekilde halka sunmalıdır. Halk kimi tercih ederse ona da saygı duyulmalıdır. Tek parti zihniyeti asla başarıya ulaşmaz. Renkler ve farklılıklar Allah`ın ayetlerindendir.” ifadelerini kullandı

Kürtlerin de diğer halklar gibi kendilerini idare etme, dillerini ve dinlerini yaşayabilme hakkına sahip olduğunu belirten Sayğın, Kürtlerin gasp edilen tüm haklarının özürle beraber iade edilmesi gerektiğini belirtti.

PAK Van İl Başkanı Kasım Kahramener de, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek "Bizim için önemli olan birliktir. Barışa yanaşmayan veya saldıran taraf gibi bizler de aynı şekilde hareket etmemeliyiz. Sabırlı ve metanetli olmamız gerekir. İç barışa açık kapı bırakmamız gerekir.” dedi.

PAK kurucu üyesi Salih Özgökçe ise, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “Bizler Kürdistani bir partiyiz. Kürdistan`da kurulan tüm partilere kapımız açıktır. Görüşü ne olursa olsun tüm siyasi düşüncelere saygımız vardır. HÜDA PAR da bölgemizin bir gerçeğidir. Bölge aktörlerinin birbirlerini kabullenmeleri şarttır. Sevgi ve saygı beslemeleri şarttır. Dürüst olmak kaydıyla beraber çok işler başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı temennilerle sona erdi.   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir