• DOLAR 34.24
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2886.22
  • ...
Baba oğulun 26 yıllık ayrılığı son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi`nde oturan Mahmut Soylu (26), doğduğundan bu yana annesi ile boşandığı gerekçesiyle görüşmediği babası Hüseyin Soylu (53) ile Adana Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Anadolu Der) Köy Komisyonunun çabaları sonucu barıştı. Gaziantep`te yaşayan Hüseyin Soylu Adana`ya gelerek oğlu ile kucaklaşıp hasret giderdi.

Yaşadıklarını İLKHA`ya anlatan Mahmut Soylu, “Babam, ben doğduktan sonra annem ile boşandı, Gaziantep`e yerleşip orada evlendi. Bir daha da bizi arayıp sormadı, bu yüzden babama kırgın idim. Ama Anadolu Der sayesinde tekrar babam ile görüştük ve barıştık Allah kendilerinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Der Köy Komisyonu Üyesi Emin Kavak ise, “Hüseyin amca bize ulaşıp çocuğu ile küs olduğunu ve 26 yıldır görüşmediğini söyledi. Biz de Anadolu Der Köy Komisyonu olarak Mahmut kardeşimiz ile irtibata geçip kendisi ile görüştük ve barışmalarını sağladık.” dedi.

Kavak, “Anadolu Der olarak küsleri barıştırmaktan mutluk duyuyoruz ve bunu İslami sorumluluk olarak görüyoruz. Bu tür sıkıntıları olanlar bize ulaşıp yardım istemeleri halinde elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir