• DOLAR 34.277
  • EURO 37.676
  • ALTIN 2889.28
  • ...
Diyarbakır`daki uçak kazasında hayatını kaydenler unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003'te meydana gelen ve 75 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenler yakınları tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla Diyarbakır Havaalanı önünde anıldılar.

Kazanın 12'inci yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır Havaalanı önünde düzenlenen basın açıklamasında, üzerinde hayatını kaybeden  ''75 İnsanın Anısına'' yazılı çelenk ve karanfil bıraktıktan sonra basın açıklamasını okudular.

Kazada oğlu Berat, gelini Rojda ve torunu Helin'i kaybeden Eyüp Kıran, meydana gelen kazada teknik eksiklerin yanı sıra pilot hatasının da bulunduğunu söyledi.

Kıran, pilotu işe alan görevlilerin de kusurlu olduğunu dile getirerek, bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve mahkemenin kendilerine takipsizlik kararı verdiğini ifade etti.

Diyarbakır Havaalanı`nda düzenlenen törende konuşan ve kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden emekli öğretmen Süleyman Demirkol ise, olayın ardından kendilerine dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından hayatını kaybedenlerin anılarının yaşatılması için park yapılacağı yönündeki sözün hala yerine getirilmediğini ifade ederek sitemde bulundu.

“Diyarbakır da hak, hukuk ve adalet işlenmemiştir”

Demirkol, “Hak, hukuk ve adalet işlenmediği için de bizler sürekli bu acılarımızı dile getiriyoruz ve getireceğiz de. Bundan 8 yıl önce Isparta da bir uçak düşmüştü ve bu uçağın yöneticileri bir yıl sekiz ay ile 11 yıl 8 ay arası ceza yediler. Türk hava yolları malulen emekli edilmiş bir pilotu işe almıştı ve bu malulen emekli edilmiş pilot 75 insanın hayatına mal olmuştur. Ama ne hikmettir ki savcımız ve Siverek ağır ceza hakimi takipsizlik kararı verip bizi acılarımız ile baş başa bırakmışlardır. Buda şunu gösteriyor yani Diyarbakır da hak, hukuk ve adalet işlenmemiştir. Niye bu haklar Isparta da işliyor da Diyarbakır da işlemiyor.” İfadelerini kullandı.

Aileler yaptıkları açıklamanın ardından havaalanına çelenk bırakarak dağıldılar. (Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir