• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.527
  • ...
SON DAKİKA
Bursa`ya son 50 yılın en yoğun karı yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa`ya son 50 yılın en yoğun kar yağışının olduğunu açıkladı. Karaloğlu, Bursa`da yaşanan olumsuz hava şartlarının günlük hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı Kriz Merkezi oluşturduklarını belirtti.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Binasına kurulan Kriz Merkezi`nin Vali Yardımcısı Bilal Çelik başkanlığında yürütüleceğini belirten Vali Karaloğlu, Kriz Merkezinin ilk toplantısına da başkanlık etti.

Ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da da olumsuz hava koşullarının hakim olduğu şu sıralar daha etkin mücadele edebilmek için Kriz Merkezini oluşturduklarını  belirten Vali Karaloğlu, “Bursa merkez ve ilçelerinde, 3 gündür aralıksız yağan kardan dolayı meydana gelen olayları takip etmek üzere bir kriz merkezi oluşturduk. Bu kriz merkezi Vali Yardımcısı Bilal Çelik başkanlığında ilgili kurum yetkililerinden oluşuyor. Kriz masamızın çalışmaları olumsuz hava koşullarından oluşan acil durum sonuçlanana kadar devam edecek. Amacımız her kurumdan temsilcilerin yer aldığı arkadaşlarla, vatandaşımızdan gelen bilgiler ile hızlı bir şekilde sorunları çözmek. Böylelikle kurumlar arasında koordinasyonu gerektirecek durumlarda bu kriz masası bunu hemen sağlamış olacak.” şeklinde konuştu.

“1 ölü 19 yaralı var”

Kar yağışının meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 16-17 saatlerine kadar devam edeceğini açıklayan Karaloğlu, “Ayrıca bölgemizde kapalı devlet yolu şuan da yok. Uludağ yolu gün içerisinde zaman zaman yola ağaç devrilmesinden dolayı kapandı. Fakat devrilen 30'a yakın ağaç kaldırıldı ve yol açıldı. Hem Mezitler tarafı olan Ankara yolumuz, hem İstanbul ve Yalova yolumuz, hem de İzmir yolumuz açık. Özellikle Mezit vadisinde 2 metreye yaklaşan kar kalınlığı sıkıntı oluşturuyor. Buraya tırları, kar lastiği ve zinciri olmayan araçları sokmuyoruz. Mezit vadisi normale dönene kadarda bu araçları sokmama kararımız var. Çünkü yol çok kaygan, özellikle dorseli tırlar kayarak yolu kapatma riski var. Bu konuda da şoförlerimizden, esnafımızdan anlayış bekliyoruz. Beklettiğimiz şoför arkadaşlara da Kızılay aracılığıyla 900 paket yiyecek dağıttık ve ihtiyaçlarını durum sürene kadar devam edeceğiz. Mahalle (köy) yollarımız içinde Büyükşehir Belediyemizin 32 ekibi, 24 saat esasıyla çalışmalarını devam ettiriyorlar. Ama bazı bölgelerde çok ciddi bir tipi var, açılan yollar tekrar kapanıyor. Şu saat itibariyle 205 mahallemizin yolu kapalı durumda. Fakat ekiplerin yol açma çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor. Şuan Karacabey tarafında bir işçi servisimizin şarampole yuvarlanmasıyla 1 vatandaşımızı kaybettik. 19 da yaralımız var. Onlara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

4 Metrelik kardan dolayı hamile bayana ulaşılamadı

Elektrik verilemeyen mahalle sayısının da gün içinde 10'a kadar düşürdüklerini belirten Karaloğlu, “Lakin saat ilerledikçe olumsuz havaya da bağlı olarak bu sayı şuan 30. Üç yüz 26 kişilik bir 'Elektrik Arıza' ekibiyle bu konuda da çalışmalar devam ediyor. Sağlıkla ilgilide 112'ye gelen bilgilerle hastalara acil müdahale ediliyor. Şuanda maalesef Gemlik Dikilitaş mevkisinde 3 aylık kanamalı bir hamile vatandaşımıza, bölgede ki 4 metre kar sebebiyle ulaşabilmiş değiliz. Ekiplerimiz arazide bu hastamıza ulaşmak için yoğun uğraş veriyor. İnşallah bu gece içerisinde ulaşıp sorunsuz hastaneye ulaştırırız.” ifadelerine yer verdiğ.

“Bursa`ya son 50 yılın en yoğun karı yağıyor”

Vatandaşların kriz merkezine 0(224) 216 00 00 ya da AFAD 122 numaralı telefondan acil durumlarını iletebileceklerini kaydeden Karaloğlu, “Burada AFAD, UMKE, Kızılay, Jandarma ve Emniyet teşkilatımızın ekipleri görevinin başında, baktığımızda da Bursa'ya bu kadar kısa sürede son 50 yılın en yoğun karının yağdığını görüyoruz. Uludağ da 3, bazı köylerimiz de 4 metreyi bulan kar kalınlıklarımız var. Vatandaşlarımız bundan daha az etkilensin diye de herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmak için burada.” dedi.

Kesinlikle kış lastiği olmadan, zincir olmadan trafiğe çıkmayın

Karaloğlu “Bu bir afet durumu, mücadele ediyoruz. Fakat vatandaşımızdan da isteğimiz bize yardımcı olun, kesinlikle kış lastiği olmadan, zincir olmadan trafiğe çıkmayın. Okullarımız da kapalı yarın, çok acil işi olmayan vatandaşlarımızın, -10'a kadar düşeceği tahmin edilen hava şartlarında dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. İnşallah bu durumu hep birlikte el birliğiyle aşarız. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir