• DOLAR 32.155
  • EURO 35.158
  • ALTIN 2428.954
  • ...
Tarihi İçkale restorasyonunun yıllardır bitirilememesi tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyarbakır İl Valiliğinin beraber yürüttüğü İçkale restorasyonu projesi^, 10 yıldan fazladır devam ederken tarihi yerleri gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler alana giremediği için tepki gösteriyor.

Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Türbesi, Artuklu Kemeri, Aslanlı Çeşme, Saint George Kilisesi ve Artuklu sarayı ile kamu yapılarından Jandarma Binası, Eski Cezaevi, Kolordu Binası, Adliye A ve Adliye B binalarını içine alan İçkale yerleşkesindeki projelerin, 2013`te bitirilmesi planlanırken halen bitmemesi ise başta çevre esnafı ve vatandaşın tepkisini çekiyor.

İçkale`de restorasyon çalışmasının uzamasına tepki gösteren vatandaşlardan Ömer Hatipoğlu,  “Yapılmakta olan projeden memnunuz ancak 10 yıldan fazla zaman geçti henüz bitmedi. Her şeyi yıkıp baştan inşa etmiş olsalardı bile bu kadar uzun sürmezdi. İki yılda bitmesi gereken bir restorasyon çalışmasının 10 yılı geçmesi çalışmalarda aksaklıklar olduğunu gösterir. Bakanlığın ödenek konusunda hiçbir sorun çıkarmadığını biliyoruz. Kamulaştırma gibi bir sorun da yok. O halde neden bu kadar işi uzatıyorlar. Açık Hava Müzesi olacağı söylenen İçkale`yi biz görmedik bari torunlarımız görsün.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir