• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Küsket suyu için son viraj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk halkının merakla beklediği Küsket suyu projesi ile ilgili Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık, açıklamalarda bulundu. Işık, Küsket suyunun Mayıs-Haziran ayı itibari ile mevcut şebekeye bırakılacağını belirtti.

Kozluk ilçesine 27 kilometre mesafede bulunan Akçalı (Küsket) köyünden uzun uğraş ve çalışmalardan sonra getirilmek istenen kaynak suyunda son viraja yaklaştıklarını söyleyen Işık, “Projenin Yazılı köyü mevkiinde 800 metrelik bir kısımda heyelandan ötürü kamulaştırma yapmak zorunda kaldık. Kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup, söz konusu vatandaşlarımızın kamulaştırma bedellerini vatandaşımızın hesaplarına aktardık. Bu bölgede beklemeye alınan hattın döşeme işlemleri tamamlandı. Şuan hat üzerinde genel bir inceleme yapıyoruz. Bölgedeki iklim şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda, ileride herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, temkinli davranmak zorundayız. Hesaplarımıza göre Mayıs-Haziran ayı itibari ile Küsket suyunu mevcut şebekeye bırakacağız.” dedi.

Şehir şebekesi yenilenecek Küsket suyunun şehir şebekesine verilebilmesi için ana depolar arasında bağlantı oluşturacaklarına değinen Işık, “Küsket Suyu Projesi Dua Tepe`ye kadar tamamlandı. Bundan sonraki bölümde mevcut su depolarımız arasında bağlantı şebekesini döşeme işi belediyemiz tarafından yapılacak. Yaklaşık 5 bin 100 metre depolar arası bağlantı şebekesini tamamlayarak ilçeye dört ana depodan su verilecek.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir