• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Gaziantep'teki Suriyeli yetimlere mont yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İmkân - Der) Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli yetim çocuklara, hayırseverlerin bağışladığı montları dağıttı. Suriyeli sığınmacıların eğitim gördüğü okuma merkezinde düzenlenen yardım dağıtım programına, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediyesi Suriye Koordinatörü Salih Açıkgöz, İmkân Der Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere ile Suriyeli yetim çocuklar ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İmkân Der Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, merkezinin İstanbul’da bulunduğu derneklerinin, Çeçen muhacir yetimler başta olmak üzere birçok yardımlar yaptıklarını, Gaziantep’te de Suriyeli yetimlere yardım ettiklerini dile getirdi.

Yapılan yardımla ilgili bilgi veren Gökdere, “Burada Suriyeli çocukların okuduğu okulda bulunuyoruz. Bu okulda 241 tane Suriyeli yetim çocuğumuz bulunuyor. Şuan havalar iyice soğudu. Hayırseverlerimizin desteğiyle yetimlere mont yardımında bulunduk. İstedik ki yetimlere yardımcı olalım. Çünkü Müslümanlar bir vücudun azası gibidir. İstiyoruz ki bu yetimlere Ensar anlayışıyla yardım edelim. Bizim kardeşlerimize bakmamız lazım. Bu çocuklar ümmetin yetimleri, bundan dolayı böyle bir kampanya ile yetimlerimize kabanlarını dağıttık. Allah hayırseverlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Bizler hem din kardeşiyiz, hem de sınır komşusu olduğumuz için kardeşiz. Tabi her savaşın, her yıkımın mağdur ettiği kesim çocuklardır. Sizler bizim misafirimizsiniz. Bizim en baş duamız Suriye’de bu zulmün bir an önce bitmesi, doğup büyüdüğünüz ülkenize tekrar dönmenizdir. Ülkenizde huzur içerisinde yaşamanızdır. Çocuklar masumiyeti ifade ederler. Bunu çocukların gözlerinde okumak mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Suriyeli yetim çocuklara montları dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir