• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Aksaray Üniversitesinde laboratuvar sayısı 26'ya yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2015 yılına yeni yatırımlarla girdi.  ASÜ’nün gelişimini en üst noktaya ulaştırmak için çalıştıklarını  Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yeni yıla yeni yatırımlarla başladıklarını belirterek, sadece üniversiteye ve şehre değil, ülkeye hizmet verecek kapasitedeki ASÜBTAM’a, 3 yeni laboratuvar daha kurduklarını söyledi.

Veteriner Araştırma Laboratuvarı, Biyonanoteknoloji Araştırma Laboratuvarı ve Biyonanoteknoloji Cihaz Laboratuvarı’nın hazır hale geldiğini kaydeden Rektör Acar, “Yeni kurulan bu laboratuvarlar sayesinde hayvan hastalıkları ile ilgili tespitler ve hayvan çeşitliliği ile alakalı araştırmaların yanı sıra, biyolojik canlılar ve doğal bileşikler üzerinde nano boyutta incelemeler yapılabilecek. Yeni laboratuvarlar ve burada yapılacak incelemeler sayesinde, şehirdeki hayvancılığın gelişimine de önemli katkılar sunulmuş olacak” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Acar, ASÜBTAM’daki laboratuarlarının, dileyen herkesin hizmetinde olduğunun altını çizdi. Laboratuvarlar, 7gün 24 saat öğrencilerin ve akademisyenlerin kullanımına açık bulunuyor.

Laboratuvardan dileyen tüm vatandaşların yararlanmasının mümkün olduğunu dile getiren Acar, Aksaray Üniversitesi’nin daha da gelişim göstereceğinin altını çizdi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir