• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Trafik kazası vatandaşı sokağa döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl birçok kişinin meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını yitirmesine ve sakat kalmasına sebep olması nedeniyle adı “ölüm yoluna” çıkan Ergani- Dicle karayolu toplu konut mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, karşıdan karşıya geçmek isteyen 17 yaşındaki Turan Kınık’a hızla çarpan araç olay yerinden kaçtı.

Çok hızlı gittiğini ve plakasının tespit edilemediğini ifade eden olayın görgü tanıkları, aracın Turan Kınık’a çarptıktan sonra kaçtığını ve kazada Kınık’ın, ağır yaralandığını söylediler.

Yaşanan kaza sonrası yaşadıklarına öfkelenen mahalleli, Ergani- Dicle kara yolunun toplu konut mevkiini trafiğe kapatarak eylem yaptı.  

Yolu trafiğe kapadılar

Yaya geçidi olmayan mevkide her yıl meydana gelen kazalar nedeniyle birçok kişinin sakat kalırken, birçoğunun da hayatını kaybettiğini dile getiren mahalle sakinleri, meydana gelen son trafik kazasının ardından karayolunu trafiğe kapattı.

Olayda öfkelenen vatandaşları olay yerine gelen Emniyet Müdürü Erkan Güneş sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, burada çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini, daha önce de yetkilileri uyardıklarını, söz konusu mevkide sinyalizasyon sistemi ve üst geçit kurulmasını istediklerini söylediler. 

Dakikalarca yolu trafiğe kapatarak araçlara geçit vermeyen kalabalık grubu dağıtmak için polisin çabaları sonuç vermeyince, devreye Emniyet Müdürü Erkan Güneş girdi. Güneş’in vatandaşları yatıştırmasının ardından kalabalık grup sessizce dağılarak, yol trafiğe açıldı.  

Kazada yaralanan Kınık’ın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Kınık’a çarpıp kaçan araç sürücüsünün ise yakalandığı belirtildi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir