• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Havalar soğuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge yağışlı ve çok soğuk havanın etkisine giriyor.

Bölgenin genelinde etkili olacağı belirtilen yağışların hafta boyunca etkisini sürdüreceği belirtilerek, yağışların bölge genelinde yağmur ve yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada; bugün Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde de kuvvetli olacağı tahminin de bulunuldu.

Açıklamada, Pazartesi ve Salı günler etkisini artıracak olan rüzgara da dikkat çekilirken, meydana gelebilecek çatı uçması gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada devamla; "Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren bölgemiz genelinde hissedilir derecede 7 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kesilmesiyle oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının gerçekleşeceği tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan olumsuz hava şartlarında vatandaşın, sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşması muhtemel durumlara karşı da dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir