• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
STV Medya`ya darbeyi(!) Kenyalılara sordu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen grubu yayın organı Samanyolu TV yaptığı haberle sosyal medyada alay konusu oldu.

MASAİLER KULAKLARINA İNANAMAMIŞ

Gülen grubuna ait TV kanalının mikrofonlarına konuşan Masaililer 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için açıklamalarda bulundu. Özellikle, röportajın videosunda haberi seslendiren spikerin"Kenya'daki yerli halk Masailer de Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri duyunca kulaklarına inanamadı" ifadesini kullandı.

Haberde şöyle denildi: 

"Kenya'dan 14 Aralık medya ve demokrasiye darbe operasyonuna büyük tepki var. Gazetecilerin tutuklandığını öğrenen Kenya'daki sivil toplum kuruluşları yaşananlar karşısında söyleyecek söz bulamadı. Tepkilerden en dikkat çekeni ise, Masai kabilesi üyesi yerli halkın verdiği tepki oldu.Özgürlüklerine düşkünlükleriye tanınan Kenya'daki yerli halk Masailer de Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri duyunca kulaklarına inanamadı. İngilizce bilen yerli halktan biri, "Kenya gazetecilik mesleği için Türkiye'den daha iyi." dedi.

MASAİLER KİMDİR?

Online ansiklopedi Wikipedia'da Masailer şöyle anlatılıyor: 

Masailer ya da Maasailer Tanzanya ve Kenya sınırları içinde bulunan 'Masai Mara' bölgesinde yarı göçebe bir hayat süren yerli halka verilen isimdir. Nilo-Saharan dil ailesine dahil olan Maa dilini konuşurlar. Tanzanya ve Kenya'da yaşayan Maasaileri toplam nüfusunun yaklaşık 900.000 olduğu tahmin edilmektedir. Her iki ülkede uzak köylerde yaşamaları ve yarı göçebe hayat stilleri nedeniyle nüfusları hakkında tam bir tahmin yapmak güçtür.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir