• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Halkın gözüne baka baka bizleri öldürmek istediler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin 7 yıl önce bir dershanenin önünde düzenlediği bombalı saldırısı sonrası yaralı olarak kurtulan ve uzun bir tedavi sonrası sağlığına kavuşan Vedat Bora, yaşadıklarını bu gün düzenlenen 03 Ocak Eğitim Şehitlerini Anma Gününde anlattı.

7 yıl önce yaşanan olayda yaralanan öğrencilerden ve o günkü olayın canlı tanıklarından Vedat Bora, yaptığı konuşmada, yıllarca bölgede Kürtler adına savaştıklarını söyleyenlerin, Kürt çocuklarını bombalarla katlettiğini söyledi.

Vahşeti yaşadığı dönemde 7. Sınıf öğrencisi olduğunu ve olayın yaşandığı gün dershanede bulunduğunu belirten Bora, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün daha önemli şeyler konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben Diyarbakırlı Liceli Kürt bir ailenin Kürt bir ferdiyim ve tıpkı benim gibi o gün orada o bombayı patlatanlar da Kürt. Sözde yıllarca hakkımızı savunduklarını söylediler. Yıllarca bu halk için savaşıyoruz dediler, o yüzden halkının gözüne baka baka bizleri öldürmek istediler.”

“Çözümü dağlarda aramaya gerek yok”

Yaşadığı olaydan çok önemli dersler çıkardığını belirten Bora, kendilerine bu acıyı yaşatanların bu savaşın sürmesini isteyenler olduğunu söyleyerek, bölge halkının bu durumdan bir ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Bora, “Çözümü dağlarda aramaya gerek yok. Topla, tüfekle, silahla çare olmayacak. 21. yüzyılının 2015 yılına geldik ve çareyi buralarda arayanlar bunları anlasınlar artık. Madem hakkımızı savunuyorsunuz; gelin sağlam zeminde savunun. Birlikte uğraş verelim. Ama başka türlüsüne biz karşıyız. Bu halk bu savaşta nice canlar verdi” ifadelerini kullandı.

“Her anmada yeni canlar kaybettik”

Yeni canlar kaybetmeyelim diyerek yaşanan kirli savaşın taraflarına çağrıda bulunan Bora, kaybedilen canlar için düzenlenen anma etkinliklerinde bile canlar kaybedildiğini söyledi.

Bora, “Toplanma amaçları bir daha canların kaybedilmemesi olduğu halde yeni canlar kaybedildi. Bizim acımız bize yeter, bu son olsun. Yeni canlar kaybetmeyelim. Fakat her ne hikmetse birileri artık bu olayları farklı yerlere sürüklüyor. Bizim özellikle provokasyonlara gelmemiz gerekiyor. Birileri bu şehirden çıkar sağlıyor. Kaos ortamından, kargaşadan beslenen insanlar var. Lütfen daha dikkatli olalım” çağrısında bulundu.

“Türkiye’de kime mikrofon tutsanız emin olun herkes aynı şeyi isteyecektir”

Konuşmasında bir çağrıda devlet yetkililerine yapan Bora, “ Sizden tek ricam çözüm sürecini hızlı bir şekilde tamamlayın ve bu kan dursun artık.” çağrısında bulundu. Bora sözlerine devamla; “Türkiye’de kime mikrofon tutsanız emin olun herkes aynı şeyi isteyecektir. Eğer ki kanı durdurursanız; köprüler, havalimanları, fabrikalar, kalkınmaların hepsi kendi kendine gelir. Ama önce içimizdeki savaşı yok etmemiz gerekiyor. Lütfen bu konuda da yetkililerimizin önemli bir adım atmalarını bekliyorum. Çünkü biz, her acıya, gözyaşına fazlasıyla doymuş; barışa hasret bir milletiz” ifadelerini kullandı.

“Rabbim bir daha bu millete bu acıları yaşatmasın”

Son olarak barıştan korkulmamasını ve savaşın bir kazananının olmadığını söyleyen Bora, herkesin barış için çalışması gerektiğini vurguladı.

Bora, “Rabbim bir daha bu millete bu acıları yaşatmasın. Ödediğimiz bedeller ve yitirdiğimiz canlar başta 3 Ocak Şehitlerimiz olmak üzere bu tür olaylarda böyle sebepsiz yere evladını yitiren annelerin son bulmasını diliyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir