• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Güney Kore Büyükelçisi, Gaziantep`e Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jong Kyoung Hong, otuza yakın Koreli şirketin İstanbul`da yatırım yaptıklarını ifade ederek Koreli işadamlarının Gaziantep`e özellikle teknoloji anlamda yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Şuan Gaziantep`te bir Koreli şirketin bulunduğunu dile getiren Hong, kente daha fazla Koreli şirketi çekmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği yapmak niyetinde olduklarını ifade etti.

Koreli heyete, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep hakkında çeşitli bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, "Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jong Kyoung Hong ve Güney Kore Belediyeler Birliği Devlet Temsilcisi Yong Durk Park`ın ziyaretleri bizleri son derece çok memnun etmiştir" dedi.

"Kalifiye eleman alt yapısıyla bölgenin en büyük kentiyiz"
`Gaziantep`in kültür, turizm ve yeterli kalifiye eleman altyapısıyla da bölgenin ekonomik potansiyeline sahip en büyük kenti konumunda olduğunu` söyleyen Özçörekçi, " Güney Koreli yatırımcıların Gaziantep ve Güneydoğuya yatırım yapmamaları için hiçbir sebep yok. CEV firması ile yaptığımız çalışmalar göz önünde ve işbirliğimiz oldukça verimli geçiyor. Gaziantep yabancı yatırımcılar için oldukça geniş olanaklar sunan bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yabancı yatırımcılara elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir