• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Güçlü: PKK tek parti diktatörlüğü yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK ve türevlerinin kendi dışında hiçbir Kürdistani partiye ve oluşuma tahammül etmediğini ifade eden Araştırmacı-Yazar İbrahim Güçlü, PKK`nin tek parti zihniyeti gibi diktatörlük yaptığını belirtti.

PKK`nin kuruluş döneminden itibaren kendisi gibi düşünmeyen birçok Kürt parti ve oluşumu ortadan kaldırdığını ifade eden Güçlü, HÜDA-PAR`a yönelik saldırıların da buna yönelik olduğunu söyledi.

“PKK binlerce Kürt gencini infaz etti”

PKK`nin kendisi dışında hiçbir farklı görüşe tahammül göstermediğini ifade eden Güçlü, “PKK, Kemalistlerin, Baasçıların ve Stalincilerin bir eseridir. Bundan dolayı da tek parti, tek ideoloji, tek lider-şef anlayışına sahiptir. Bu anlayışı ve yapısı gereği de, Kürdistan`da tek başına egemen olmak istemektedir. Bunun için de Kürdistan`daki bütün siyasi parti, örgüt, platform, oluşumları tasfiye etmesi stratejine sahiptir. Kuruluş felsefesi de budur. PKK, bu stratejisi ve kuruluş felsefesi gereği değişik dönemlerde Kürdistan örgütlerine saldırdı. Bu strateji ve kuruluş felsefesinin gereği olarak da, binlerce Kürt yurtseverini, parti ve örgüt yöneticilerini katletti. Kürt liderlerini öldürdü. Kendi içinde binlerce Kürt gencini infaz etti.” ifadelerini kullandı.

“PKK, HÜDA-PAR üyelerini barbarca katletti”

PKK`nin HÜDA-PAR'a haksız bir şekilde saldırılar düzenlediğini belirten Güçlü, “Çözüm Süreci`nin başlamasıyla birlikte de, bu strateji ve felsefesi gereği HÜDA-PAR`a ve öncesinde de onların derneklerinin yöneticilerine ve üyelerine, Kürdistan`ın birçok şehrinde saldırdı, öldürdü ve üyelerini kaçırdı. Onların binalarını yaktı. Yakın zamanda, 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde, HÜDA-PAR üye ve taraftarlarını vandalist ve barbar yöntemlerle öldürdü ve yaktı. PKK`nın  Cizre`de de HÜDA-PAR`a saldırması, bir yöneticilerinin babasını öldürmesi,  aynı strateji ve kuruluş felsefesinin bir ürünüdür. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Cizre olaylarından sonra yaptığı açıklamalarda bu gerçeği dile getirdi.” sözlerini kullandı.

“Saldırıları PKK başlattı”

PKK, ilk planda, HÜDA-PAR`ın kendilerine saldırdığını ifade ettiğini söyleyen Güçlü, “PKK, HÜDA-PAR`ın bir genci öldürdüğünü, bunun üzerine olayların başladığını açıkladı. Oysa daha sonra kendilerine yakın İHD raporunda, öldürülen gencin, polis kurşunuyla öldürüldüğü açıklandı. Bu da saldırının HÜDA-PAR`dan değil, PKK`dan geldiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca şunu ifade etmek gerekir ki, bugünkü koşullarda ve aşamada, HÜDA-PAR`ın PKK`ya saldırması hiçbir anlamda çıkarına uygun değildir. HÜDA-PAR, bu durumda PKK`ye saldırmaz. Siyasi ve örgütsel menfaatlerine de taban tabana aykırı olur. Cizre`deki bu saldırıları PKK başlattı” diye konuştu.

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir