• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Bursa'da 2 köy dışında kapalı yol kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kar yağışının başladığı ilk günden bugüne devam eden karla mücadele çalışmaları sonucu Bursa’nın 17 ilçesinde ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadı.

Nilüfer’e bağlı Dağyenice Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde kalan ve kar nedeniyle ulaşılamayan birkaç eve giden yol da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir’in gücünü en etkili şekilde gösterdiklerini belirterek, ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadığını kaydetti.

Toplam 46 ekipten oluşan 300 kişilik personelle çalışan ekipler, 17 ilçede ulaşmadık köy bırakmadı. Bursa genelinde 661 köy yolu açılırken, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçelerindeki 2 köy yolunun açılması için de çalımalar aralıksız sürüyor.  Köylere ulaşan ana yolların açılmasının ardından talepler doğrultusunda köy içindeki ara yollara da müdahale eden Büyükşehir ekipleri, Nilüfer’e bağlı Dağyenice Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde kalan evlere giden yolu da öğle saatlerinde ulaşıma açtı.

Yol açma çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ile birlikte izledi.

Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ise Özel İdare bünyesinde aynı çalışmaları yürütürken, öncelik sırasına göre yollara müdahale ettiklerini hatırlatarak, “Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanımızın talimatları doğrultusunda tüm bölgelerde eş zamanlı çalışma başlattık. Bu sayede kapanan yollar kısa sürede açılmış oldu. Biz ekiplerimizle kar yağışı devam ettiği sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir