• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
PKK, İzmir`de HÜDA PAR yöneticisinin aracını yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de HÜDA PAR üyeleri başta olmak üzere dindarlara yönelik saldırılarının ardından İzmir'de ortaya çıkan PKK'nin şehir yapılanması YDGH çeteleri, HÜDA PAR Buca ilçe başkanı Necip Ağırbaş`ın aracını ateşe verdi.

Dün gece saatlerinde Necip Ağırbaş`ın evinin önündeki aracını molotofla ateşe veren çeteler, kapıya da tehdit mektubu bırakıp kaçtı. Ateşe verilen araç ev sahiplerinin erken fark etmesiyle söndürüldü.

“İlk tehdit mektubu 15 gün önce gönderildi”

Olayın ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR ilçe başkanı Ağırbaş, kendisine 15 gün önce de tehdit mektubu gönderildiğini söyledi. Ağırbaş, mütedeyyin insanlar olduklarını ve bununla birlikte HÜDA PAR yöneticiliği de yaptığını, ancak bunun özellikle PKK/HDP kesimleri tarafından hazmedilemediğini vurguladı. Yıllardır bu kesimler tarafından kendilerine baskı uygulandığını ifade eden Ağırbaş, son günlerde de özellikle YDGH çeteleri tarafından açıkça ölümle tehdit edildiğini söyledi.

“Asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz”

Ağırbaş, son olarak, "Bu çeteler hem beni hem de ailemi öldürmekle tehdit ediyor. Herkes bilmeli ki, bizler asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ağırbaş, kendisine gönderilen tehdit mektuplarını basına gösterdi. YDGH imzalı gönderilen tehdit mektubunda, Ağırbaş`a hakaretler savrularak, hem kendisi hem de ailesi ölümle tehdit edildi. 

6-8 Ekim olaylarında onlarca masum insanı katleden PKK, geçtiğimiz günlerde de Cizre`de HÜDA PAR üyelerinin de aralarında bulunduğu dindar insanların evini uzun namlulu silahlarla taramış, 65 yaşındaki Abdullah Deniz'i katletmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir